Business & Finance Σάββατο 12/03/2022, 15:15
ΒUSINESS & FINANCE

Commerzbank: Στα βήματα των υπόλοιπων τραπεζών – Διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην Ρωσία

Commerzbank: Στα βήματα των υπόλοιπων τραπεζών – Διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην Ρωσία

Τα βήματα της Deutsche Bank ακολουθεί και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

«Έχουμε σταματήσει να κάνουμε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία και τερματίζουμε τις υπάρχουσες συναλλαγές», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας το Σάββατο σε δήλωση μέσω email. «Φυσικά και συμμορφωνόμαστε με τις κυρώσεις».

Η τράπεζα ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου ότι η έκθεσή της τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία ήταν διαχειρίσιμη και έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ασιατικά έθνη έχουν εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να απομονώσουν τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα αντέδρασε απαγορεύοντας αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες από τον εναέριο χώρο της και διατάσσοντας οικονομικά αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στους κατοίκους που μεταφέρουν ξένο συνάλλαγμα στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Deutsche Bank αναφέρει: «Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει, καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τον πλέον σθεναρό τρόπο και στηρίζουμε τη γερμανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της στην προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Πρόκειται για αλλαγή κατεύθυνσης, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Κρίστιαν Σούινγκ, είχε δηλώσει μια μέρα νωρίτερα ότι η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη δεν θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Η Deutsche Bank αποσύρεται από την Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News