Business & Finance Σάββατο 12/03/2022, 09:15
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Standard Liège: Αμερικανική επενδυτική εταιρεία αγοράζει τη βελγική ποδοσφαιρική ομάδα

Standard Liège: Αμερικανική επενδυτική εταιρεία αγοράζει τη βελγική ποδοσφαιρική ομάδα

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία 777 Partners LLC εξαγόρασε τη βελγική ποδοσφαιρική ομάδα Standard Liège, στοιχηματίζοντας σε αυτό που θεωρεί υποτιμημένο αθλητικό ενεργητικό στην Ευρώπη.

Η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι αγόρασε μερίδιο ελέγχου από τον Bruno Venanzi, συνιδρυτή της εταιρείας ενέργειας Lampiris και πρόεδρο του συλλόγου τα τελευταία επτά χρόνια, ανακοίνωσε η Standard την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

«Η 777 Partners είναι στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα πρόκληση για να βοηθήσει τον σύλλογο να συνεχίσει την ανάπτυξή του και να ανακτήσει την παλιά του αίγλη», σημείωσε η Standard, η οποία κέρδισε τον τελευταίο από τους 10 τίτλους Βελγικού πρωταθλήματος το 2009.

Η συναλλαγή έρχεται σε μία περίοδο που η κερδοφορία στο ποδόσφαιρο είναι κάτι σπάνιο. Οι ελίτ του αθλήματος πιέζουν για ολοένα και μεγαλύτερες αποδόσεις αφού προσπάθησαν πέρυσι να συγκεντρώσουν ένα πρωτάθλημα από τους πλουσιότερους συλλόγους σε μια εν πολλοίς κλειστή διοργάνωση. Οι μικρότεροι σύλλογοι δέχονται πιέσεις και αγωνίζονται να παραμείνουν ανταγωνιστικοί εντός και εκτός γηπέδου.

Πολύ περισσότερο, η συμφωνία λαμβάνει χώρα τη στιγμή που πιθανοί αγοραστές προετοιμάζουν προσφορές ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Chelsea FC, την πρωταθλήτρια Ευρώπης που τέθηκε προς πώληση μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση της Βρετανίας στον ιδιοκτήτη της Ρόμαν Αμπράμοβιτς. 

Η 777 Partners LLC, η οποία κατέχει τη Τζένοα στην ιταλική Serie A, ένα μειοψηφικό μερίδιο στη Σεβίλλη στην ισπανική La Liga και πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει τη Βάσκο ντα Γκάμα στη Βραζιλία, στοιχηματίζει στην πιθανή ανοδική πορεία των ομάδων δεύτερης κατηγορίας που έχουν ήδη καθιερωμένα εμπορικά σήματα και σταθερές βάσεις οπαδών.

Η Τζένοα είναι η παλαιότερη ομάδα στην Ιταλία, η Σεβίλλη διεκδικεί ανάλογο τίτλο στην Ισπανία και η Βάσκο ντα Γκάμα είναι ένας από τους συλλόγους που υποστηρίζονται καλύτερα στη Βραζιλία.

Η Standard Liège, που επί του παρόντος βρίσκεται στην 13η θέση στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, είχε έσοδα πριν από την Covid από 45 εκατ. ευρώ (49 εκατομμύρια δολάρια) έως 50 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με πηγές. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο πρίγκιπας του real estate που θέλει να αγοράσει την Chelsea από τον Αμπράμοβιτς είναι μισός Έλληνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News