Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 13:21
BUSINESS & FINANCE

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στον τουρισμό υγείας στη Ρόδο

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στον τουρισμό υγείας στη Ρόδο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, στην περιοχή Άμαρτος Κρητηνίας στη Ρόδο, με σημείο αναφοράς τον τουρισμό υγείας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για μια επένδυση, η οποία προβλέπει την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης, συνεδριακού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων και μικρής μαρίνας.

«Η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με νέες επενδύσεις, ο τουρισμός μας θα αποκτήσει υπεραξία και ανταγωνιστικότητα με την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας» τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Κατά τον ίδιο, η συγκεκριμένη επένδυση δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός νέου τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βάλει στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης την περιοχή της Κρητηνίας.

Πολύ πρόσφατα δε, εγκρίθηκε η χωροθέτηση της επένδυσης, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, εξέλιξη η οποία δίνει τη δυνατότητα έκδοσης των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

«Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη δεν αποτελεί ασύμβατη έννοια με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» κατέληξε ο κ. Κόνσολας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News