Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 14:24
BUSINESS & FINANCE

Χωρίς click away και e-shop τα καταστήματα Jumbo

Χωρίς click away και e-shop τα καταστήματα Jumbo

Κλειστά θα παραμένουν τα καταστήματα της Jumbo ανά την Ελλάδα, παρά τη δυνατότητα λειτουργίας με την υπηρεσία click away, την οποία ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η διοίκηση της εταιρείας εξήγησε ότι τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποστηριχθεί η υπηρεσία click away.

«Tα φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα με κρατική εντολή θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Η υπηρεσία “CLICK AWAY” δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές» εξήγησε, χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, εκτός λειτουργίας παραμένει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Jumbo, λόγω του υψηλό όγκου παραγγελιών. «Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα παρανείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών» επανέλαβε.

Τι είναι το click away

Η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier. Συγκεκριμένα:

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να καλύψει την ζημία από το κλείσιμο του λιανεμπορίου» σημείωσε το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης. «Το μέτρο επετράπη γιατί οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών είναι στα όριά τους, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες» επεσήμανε, παράλληλα. 

Για να αποτραπεί η μεγάλη κινητικότητα, η παραλαβή της παραγγελίας θα γίνεται μόνο από ένα άτομο, ενώ έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη αναμονή έως εννέα ατόμων.

Τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν με click away, νοούνται ως κλειστές και εξακολουθούν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα στήριξης. Μall, κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται και δεν έχουν εξωτερικό χώρο στην είσοδο, παραμένουν εκτός λειτουργίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News