Business & Finance Τρίτη 1/03/2022, 17:08
BUSINESS & FINANCE

Βυθίστηκε το πλοίο με τις Porsche και Lamborghini

Η ζημιά για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 155 εκατ. δολάρια.

Βυθίστηκε το πλοίο με τις Porsche και Lamborghini

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Felicity Ace το οποίο είχε αρπάξει φωτιά ανοιχτά από τις Αζόρες της Πορτογαλίας και, μαζί του, στον βυθό του ωκεανού κατέληξαν περίπου 4.000 οχήματα του Ομίλου της Volkswagen, ανάμεσά τους και υπερπολυτελείς Porsche, Bentley και Lamborghini.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια ενεργεία, σωστικά συνεργεία ανέφεραν ότι το τεράστιο φορτηγό πλοίο βυθίστηκε γύρω στις 9 το πρωί (τοπική ώρα), παρά τις προσπάθειες που γίνονταν για να ρυμουλκηθεί προς τη στεριά.

Το πλοίο είχε παρασυρθεί από τα κύματα και είχε πάρει κλίση 45 μοιρών. Προς το παρόν, δεν έχει παρατηρηθεί μόλυνση στο σημείο. Διασωστικά σκάφη και πληρώματα παραμένουν στην περιοχή.

«Ο καιρός είναι πολύ άσχημος εδώ» ανέφερε εκπρόσωπος της MOL Ship Management, ο οποίος πάντως επισήμανε πως αποτελεί «έκπληξη» ότι το πλοίο, το οποίο έχει μέγεθος όσο τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα, βυθίστηκε.

Το Felicity Ace μετέφερε αυτοκίνητα μάρκας Volswagen, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini, με τη ζημιά για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 155 εκατ. δολάρια.

Το φορτηγό πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Έμντεν της Γερμανίας έως το Ρόουντ Άιλαντ, όταν έπιασε φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου. Το πλήρωμά του απομακρύνθηκε αμέσως, ενώ η πυρκαγιά διάρκεσε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ο Όμιλος Volkswagen είχε εκφράσει φόβους ότι μεγάλος αριθμός από τα αυτοκίνητά της καταστράφηκαν από τη φωτά. Η ζημιά σε αυτά καλύπτεται από την ασφάλειά τους.

Συνολικά, το Felicity Ace μετέφερε αγαθά και εμπορεύματα αξίας 438 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 401 εκατ. δολάρια αφορούσαν Ι.Χ. οχήματα διάφορων εταιρειών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο πόλεμος βάζει «λουκέτο» σε εργοστάσια των Volkswagen – Renault

Χάθηκαν στη θάλασσα Porsche, Bentley και Lamborghini αξίας 155 εκατ. δολαρίων

Αζόρες: Φωτιά σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει πάνω από 1.000 Porsche

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News