Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 10:33
BUSINESS & FINANCE

Ευρώπη: «Φρένο» στις πωλήσεις αυτοκινήτων για δεύτερο μήνα

Ευρώπη: «Φρένο» στις πωλήσεις αυτοκινήτων για δεύτερο μήνα

Τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας «φρενάρουν» για δεύτερο διαδοχικό μήνα την αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις να καταγράφουν πτώση 12% τον Νοέμβριο, στα 897.692 οχήματα. Η ελληνική αγορά «αντέχει», με αύξηση 2,4% των πωλήσεων τον Νοέμβριο και πωλήσεις 7.641 αυτοκινήτων τον προηγούμενο μήνα, από 7.464 οχήματα τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων(ACEA). Όμως στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά ήταν μειωμένες κατά 30,7%, καθώς πωλήθηκαν περίπου 33.000 αυτοκίνητα λιγότερα.

Ευρώπη: «Φρένο» στις πωλήσεις αυτοκινήτων για δεύτερο μήνα-1

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ήταν αισθητά μειωμένες και στις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανέφεραν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος. Στη Γαλλία, οι πωλήσεις έκαναν «βουτιά» 27% και στην Ισπανία 18,7%, ενώ στην Ιταλία υποχώρησαν 8,3%. Ακόμη πιο περιορισμένες οι απώλειες στη Γερμανία, με πτώση 3%.

Στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέβριο, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου συρρικνώθηκε κατά 22,5%, με πωλήσεις μόλις 9 εκατ. οχημάτων, περισσότερο από τρία εκατ. λιγότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών αγορών, στην Ισπανία, η αγορά αυτοκινήτου «φρέναρε» 35,3% στο ενδεκάμηνο έως τον Νοέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση. Ακολουθεί η Ιταλία(-29%), Γαλλία(-26,9%) και Γερμανία(-21,6%). Μεταξύ του συνόλου των χωρών της Ε.Ε., η μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων καταγράφηκε στην Κροατία(-42,4%).

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News