BUSINESS & FINANCE

Πράσινο φως στη συμφωνία ΣΥΝΚΑ-Μασούτης

Πράσινο φως στη συμφωνία ΣΥΝΚΑ-Μασούτης

Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης καταναλωτών Κρήτης «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε.» για απόσχιση κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου και σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.». χαιρετίζει η «Μασούτης» με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο. Κι αυτό διότι έτσι άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία ΣΥΝΚΑ-Μασούτη που προβλέπει την κατοχή 50% κάθε πλευράς στη νέα ανώνυμη εταιρεία «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε». Η απόσχιση υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε χθες στα Χανιά με ποσοστό 96,1%. 

Βεβαίως για να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Η νέα εταιρεία θα είναι αρκετά θυγατρική 100% του ΣΥΝΚΑ και στη συνέχεια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισέλθει με 50% η «Μασούτης» ενώ το υπόλοιπο 50% θα το διατηρήσει ο ΣΥΝΚΑ. Ο ΣΥΝΚΑ θα κρατήσει, επίσης, και το μάνατζμεντ. Το διοικητικό συμβούλιο θα είναι πενταμελές και δύο εκ των μελών θα ορίζονται από την «Μασούτης». Τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της Κρήτης θα διατηρήσουν το σήμα ΣΥΝΚΑ, ενώ τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε Κυκλάδες, Κέρκυρα, Χίο και Κάλυμνο θα λειτουργούν υπό το σήμα της «Μασούτης». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Μασούτης»: 

«Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης καταναλωτών Κρήτης «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε.» για απόσχιση κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου και σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.». 

Με μεγάλη αισιοδοξία και κατόπιν έγκρισης της επιτροπής ανταγωνισμού, περιμένει την επόμενη μέρα της συνεργασίας τους που θα ενισχύσει την παρουσία και των δυο πλευρών σε νησιωτικές περιοχές. 

Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υπάρχουσες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και προϊόντων θα είναι βασικός άξονας ανάπτυξής τους.»

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία Μασούτη – ΣΥΝΚΑ: ανακοινώθηκε επισήμως στην Κρήτη, τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από Μασούτη

Μασούτης: «Κατεβαίνει» στην Κρήτη σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό ΣΥΝ.ΚΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News