Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 20:41
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Στο τραπέζι οι κυρώσεις σε Nord Stream 2

Γερμανία: Στο τραπέζι οι κυρώσεις σε Nord Stream 2

Για «πρωτοφανείς κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, εάν εκείνη επιτεθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, έκανε λόγο η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι Δυτικοί είναι ενωμένοι στο συγκεκριμένο θέμα.

Συνεχίζοντας, η ίδια έστειλε μάλιστα το μήνυμα πως η χώρα της «η Γερμανία είναι έτοιμη να πληρώσει υψηλό οικονομικό τίμημα» εάν χρειαστεί μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο και πως «για τον λόγο αυτο όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2».

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, η Ρωσία δεν έστειλε φέτος δικής της αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ενόσω η ρωσο – ουκρανική κρίση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του για εξαιρετικά επιβαρυντικές οικονομικές κυρώσεις στην περίπτωση που το Κρεμλίνο προχωρήσει σε εισβολή.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει εκ νέου για την κρίση, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Στο προηγούμενο διάγγελμά του για το ρωσο-ουκρανικό, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει:

«Σας το υπογράφω, οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε χιλιοστό της περιοχής του ΝΑΤΟ εξαπολύοντας στο μέγιστο τις αμερικανικές δυνάμεις. Μία επίθεση εναντίον χώρας του ΝΑΤΟ είναι επίθεση εναντίον όλων μας», δήλωσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας επίσης ότι οι εταίροι της Ουάσιγκτον είναι έτοιμοι να επιβάλουν κυρώσεις που θα δυσχεράνουν την ικανότητα της Ρωσίας να ανταγωνιστεί οικονομικά και στρατηγικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Διπλωματικός πυρετός εν μέσω προειδοποιήσεων για άμεση εισβολή

Κυρ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News