Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 18:49
BUSINESS & FINANCE

Τέταρτη καταβολή στήριξης προς πληγείσες επιχειρήσεις στη Β. Εύβοια

Τέταρτη καταβολή στήριξης προς πληγείσες επιχειρήσεις στη Β. Εύβοια

Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση στήριξης προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η στήριξη πραγματοποιήθηκε χθες και πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 1.377.516,79 ευρώ ως επιχορήγηση.

Συνολικά, έχουν συνολικά διατεθεί 7.717.502,31 ευρώ σε 1.326 επιχειρήσεις – δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και οι οικονομικές απώλειές τους επιτάθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, προχώρησαν χθες, 7 Φεβρουαρίου, στην τέταρτη καταβολή επιχορηγήσεων προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 1.377.516,79 ευρώ ως επιχορήγηση.

Μέχρι στιγμής, έχουν συνολικά διατεθεί 7.717.502,31 ευρώ σε 1.326 επιχειρήσεις – δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News