BUSINESS & FINANCE

O CEO της Aegean Δ. Γερογιάννης στo MR: Επιστροφή των πτήσεων στα επίπεδα του 2019 φέτος

O CEO της Aegean Δ. Γερογιάννης στo MR: Επιστροφή των πτήσεων στα επίπεδα του 2019 φέτος

Στα επίπεδα του 2019 ενδέχεται να επιστρέψουν φέτος οι πτήσεις στους ελληνικούς αιθέρες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης στο Moneyreview.gr. Όπως σημειώνει, παρά τις αβεβαιότητες που συνεχίζουν να διατηρούνται και απορρέουν κυρίως από την εμφάνιση πιθανών νέων μεταλλάξεών και των διαφορετικών περιοριστικών μέτρων, η πανδημία δείχνει, όπως φανερώνει η πορεία της, ότι στην Ευρώπη ίσως εισέρχεται σε μια φάση αποκλιμάκωσης.

«Η εμπειρία των δυο τελευταίων χρόνων έχει δείξει ότι όταν αυτό συμβαίνει και συνοδεύεται από χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η διάθεση των επιβατών για ταξίδι εκδηλώνεται» εξηγεί.

O CEO της Aegean Δ. Γερογιάννης στo MR: Επιστροφή των πτήσεων στα επίπεδα του 2019 φέτος-1Διατυπώνοντας τις εκτιμήσεις του για τη φετινή χρονιά, αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχοντας ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν αλλά και το brand name της εν μέσω της πανδημίας, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος το ενδιαφέρον τόσο των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όσο και των εταιρειών χαμηλού κόστους αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας, σε πτήσεις τα επίπεδα του 2019. Όλα δείχνουν πως και φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα έντονος».

Νέες επενδύσεις

Ο CEO της Aegean τονίζει ότι η αεροπορική θα συνεχίσει να υλοποιεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της και να επενδύσει δυναμικά τόσο στη διασυνδεσιμότητα και το εύρος του δίκτυού της όσο και στην αύξηση των  προσφερόμενων θέσεων, οι οποίες για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πλησιάσουν και ενδεχομένως ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019. 

«Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανανέωση του στόλου μας, στην αναβάθμιση του προϊόντος μας και στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Επίκεντρο του σχεδιασμού μας φυσικά παραμένει το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας, το οποίο και προβλέπει μόνο μεταξύ 2022 και 2023 την παραλαβή άλλων 22 νέων αεροσκαφών, από τα συνολικά 46 της οικογένειας neo της Airbus, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 9 που έχουν ενταχθεί στον στόλο μας. Παράλληλα, συνεχίζεται και εντατικοποιείται κατά το 2022 η διαδικασία ένταξης αεροσκαφών σειράς  ΑΤR-600  που ξεκίνησε το 2016 με τα ΑTR 42-600.

Επίσης, πριν λίγους μήνες εγκαινιάσαμε το καινούργιο αναβαθμισμένο Aegean Business Lounge της Θεσσαλονίκης, το πρώτο που ενσωματώνει τη νέα εταιρική εικόνα της Aegean και δουλεύουμε εντατικά για να ολοκληρώσουμε μέχρι το Μάρτιο το νέο Business Lounge στη Extra Schengen περιοχή της Αθήνας. Εμπλουτίζουμε συνεχώς το Miles+Bonus με σημαντικούς νέους συνεργάτες, εγκαινιάσαμε τη νέα υπηρεσία μας Miles+Cash, που προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής μέρους της αξίας του εισιτηρίου με μίλια και σε συνεργασία με την Alpha Βank στην Ελλάδα αλλά και την Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο, ανανεώσαμε και αναβαθμίσαμε με περισσότερες επιλογές και προνόμια τις co-branded κάρτες μας» προσθέτει.  

Γι’ αυτό, όπως αναφέρει, «και το 2022 θα είναι μια ακόμη χρονιά επένδυσης στο προϊόν μας και στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, ώστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε την πρώτη επιλογή και του πλέον απαιτητικού ταξιδιώτη, την πρώτη επιλογή για την Ελλάδα».

Τονίζει ακόμη ότι καθώς η πανδημική κρίση θα αποκλιμακώνεται «το μεγάλο μας στοίχημα είναι να φέρουμε τη νέα εποχή της Aegean και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την εταιρεία που είχαμε σχεδιάσει πριν το ξέσπασμά της. Ενός οράματος που περιλαμβάνει βελτιωμένες υπηρεσίες, αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία, περισσότερη καινοτομία και πιο «πράσινες» μεταφορές. Ένα στοίχημα που γίνεται πιο εύκολο όταν στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας έχουμε τους επιβάτες μας και στο πλευρό μας έχουμε τους ανθρώπους μας».

Το Wi-Fi ήταν κενό που έπρεπε να καλύψουμε

Για το διαδίκτυο εν πτήσει που προσφέρει η Aegean, από την περασμένη Πέμπτη και τη νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας και υπηρεσιών, ο κ. Γερογιάννης αναφέρει ότι αποτελούσε ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί.

«Η έλλειψη ίντερνετ στις πτήσεις αποτελούσε ένα κενό και δεδομένων των τεχνολογικών δυνατοτήτων θέλαμε να το προσφέρουμε στους επιβάτες μας. Η επένδυση αυτή είναι συνεπής εξέλιξη των επενδύσεων που πραγματοποιούμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη διαμόρφωση μιας νέας ψηφιακής εμπειρίας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού» καταλήγει ο CEO της Aegean.

Διαβάστε επίσης: 

Ίντερνετ στις πτήσεις της προσφέρει η Aegean

Τουρισμός: Κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων

Κικίλιας: Ο τουρισμός φέτος να γυρίσει φέτος εισόδημα στην μέση οικογένεια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News