Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 19:26
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μείωση επαγγελματικών μισθωμάτων κατά 80%

Μείωση επαγγελματικών μισθωμάτων κατά 80%

Τη μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων κατά 80% για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η νέα ελάφρυνση θα αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δημόσιο θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων σε ποσοστό 60%, προκειμένου να μην υποστούν νέες μειώσεις.

Η εξαγγελία του νέου μέτρου έλαβε χώρα από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την ψήφιση του προϋπολογισμου του 2021.  

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν στις δικαιούχες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται και όσες λειτουργούν μέσω click-away, κάτι το οποίο λογικά θα αποσαφηνιστεί σε μετεγενέστερο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, η μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων ανερχόταν στο 40% και αφορούσε όσες επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, είτε λόγω μειωμένου τζίρου είτε λόγω κρατικής εντολής. 

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, ο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει ως κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 20%. 

Τέλος, έκανε λόγο για ενίσχυση των εφεδρειών κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ εντός του 2021, προαναγγέλλοντας την επέκταση των φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων, με στόχο την τόνωση της ζήτησης, των επενδύσεων και της απασχόλησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News