Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 07:41
BUSINESS & FINANCE

Ακίνητα: Οι ενστάσεις των θεσμών για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Ακίνητα: Οι ενστάσεις των θεσμών για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Η παρουσίαση των σεναρίων για τον νέο ΕΝΦΙΑ από το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές της Καθημερινής, η δυσαρέσκεια οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα από τον φόρο θα είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για 60 εκατ. ευρώ λιγότερα. Οι αλλαγές δημοσιονομικών στόχων ποτέ δεν άρεσαν στους θεσμούς, ειδικά τώρα που θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως η διετία της χαλάρωσης λόγω πανδημίας παρήλθε και περιμένουν από την Αθήνα να δείξει ότι το έλαβε.

Αλλες πηγές πάλι, λένε πως µε τα σενάρια που τους έδειξαν, οι στρεβλώσεις που υπάρχουν σήµερα στον ΕΝΦΙΑ δεν αµβλύνονται. Αντιθέτως οξύνονται εξαιτίας της προσπάθειας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους µικρούς ιδιοκτήτες και µαζί το φιλολαϊκό προφίλ της.

Και η διάρθρωση του φόρου ελάχιστα ενδιαφέρει τα στελέχη των θεσµών, δεδοµένου ότι δεν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα. Αυτό που τους ανησυχεί είναι µήπως το φιλολαϊκό λίφτινγκ είναι εκτεταµένο και καλύψει κι άλλες περιοχές της οικονοµικής – δηµοσιονοµικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΝΦΙΑ: Το πρώτο «ναι» από τους θεσμούς – Όλες οι αλλαγές

13η αξιολόγηση: Στο τραπέζι ο ΕΝΦΙΑ και το ΤΧΣ

Χ. Σταϊκούρας: Μείωση 3% με 4% του ΕΝΦΙΑ το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News