Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 15:46
BUSINESS & FINANCE

BofA: Έρχεται ισχυρό rebound για ελληνικές μετοχές και αναδυόμενες αγορές

BofA: Έρχεται ισχυρό rebound για ελληνικές μετοχές και αναδυόμενες αγορές

Ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των υπόλοιπων αναδυόμενων χρηματιστηρίων αναμένει για το 2021 η Bank of America (BofA), όπως προκύπτει κατόπιν έρευνας της επενδυτικής τράπεζας, με τη συμμετοχή 217 fund managers, οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 576 δισ. δολάρια.

Πιο συγκκεριμένα, η BofA δηλώνει bullish για τις μετοχές των χρηματιστηρίων, οι οποίες υπέστησαν τη μεγαλύτερη «βουτιά» κατά τη διάρκεια του 2020, θεωρώντας ότι είναι αυτές που θα δεχθούν τη μεγαλύτερη ώθηση από τη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την σταδιακή επιστροφή προς την ομαλότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αμερικανική τράπεζα προσδοκά ότι οι αναδυόμενες αγορές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα υπεραποδώσουν κατά το 2021, χάρη τόσο στην υψηλότερη επίδραση από το εμβόλιο όσο και στην σταθερή εξασθένηση του αμερικανικού δολαρίου. 

Μάλιστα, δεν αποκλείει την επανάληψη μιας ανοδικής τάσης, όπως αυτής που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο, όταν -για παράδειγμα- ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε καταγράψει το ισχυρότερο μηνιαίο ράλι όλων των εποχών (+30%). 

«Το 2020 ήταν ένα έτος, στο οποίο κυριάρχησε απολύτως η Covid-19, με αποτέλεσμα την ταχύτερη οικονομική και χρηματιστηριακή κατάρρευση όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά, οι προσδοκίες για ανάκαμψη έχουν ξεπεράσει την καταγραφείσα ύφεση τόσο σε ταχύτητα όσο και σε μέγεθος» εξηγεί η Bank of America. 

Βέβαια, όπως προκύπτει από την έρευνα της τράπεζας, το 30% των επενδυτών εξακολουθεί να κατατάσσει τον κορωνοϊό στους κορυφαίους κινδύνους, ποσοστό φυσικά μειωμένο κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο. Στη δεύτερη θέση των πιθανών προκλήσεων για το 2021 φιγουράρει ο φόβος του πληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις της Bank of America έρχονται να προστεθούν στις ήδη δημοσιοποιημένες εκθέσεις των επενδυτικών οίκων, οι οποίοι βλέπουν το επόμενο έτος ως μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να βελτιώσει τη θέση της, έχοντας ως βασικό σύμμαχο τόσο την υπερχαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όσο και το Ταμείο Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News