Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 09:11
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο των αρχών εννέα κολοσσοί τεχνολογίας

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο των αρχών εννέα κολοσσοί τεχνολογίας

Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Ομοσπονδιακού Εμπορίου βρίσκονται εννέα κολοσσοί τεχνολογίας, με την FTC να ζητεί περισσότερες πληροφορίες για το πώς συγκεντρώνουν και χρησιμοποιούν δεδομένα από τους χρήστες.

Amazon, ΒyteDance -στην οποία ανήκει η δημοφιλής πλατφόρμα TikTok- Discord, Facebook και η θυγατρική της, WhatsApp, Reddit, Snap, Twitter και YouTube -που ανήκει στην Google- ενημερώθηκαν από την Επιτροπή να στείλουν πληροφορίες για τις πρακτικές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Οι εταιρείες έχουν προθεσμία 45 ημερών να ανταποκριθούν.

Πέραν των πληροφοριών για το πώς συγκεντρώνουν και χρησιμοποιούν τα στοιχεία, η FTC ζητεί περισσότερες πληροφορίες από τις εννέα τεχνολογικές για το πώς καθορίζουν ποιες διαφημίσεις θα δείξουν στους χρήστες, εάν οι αλγόριθμοί ή data analytics χρησιμοποιούνται έως ως βάση προσωπικές πληροφορίες, αλλά και το κατά πόσον οι πρακτικές διαχείρισης δεδομένων επηρεάζουν παιδιά και εφήβους.

Η FTC πριν από μερικούς μήνες είχε ανοίξει ξεχωριστή έρευνα, θέτοντας στο μικροσκόπιο εξαγορές που είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν οι Alphabet -μητρικός όμιλος της Google- Αmazon, Apple, Facebook και Microsoft, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατηγορήσει το Facebook για μονοπώλιο στις προσωπικές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Στην αγωγή, που κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και 48 αμερικανικές πολιτείες, το Facebook κατηγορείται ότι εξαγόρασε ανταγωνιστές όπως το Instagram και WhatsApp από φόβο ότι θα εισέλθουν στα επιχειρηματικά του «χωράφια».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News