Business & Finance Πέμπτη 13/01/2022, 20:15
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρέιναρντ: Η Fed είναι έτοιμη για επιτοκιακή αύξηση το Μάρτιο

Μπρέιναρντ: Η Fed είναι έτοιμη για επιτοκιακή αύξηση το Μάρτιο

Η Federal Reserve θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια σειρά επιτοκιακών αυξήσεων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αμέσως όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γεγονός που αναμένεται να συμβεί τον Μάρτιο, ανέφερε το μέλος του δ.σ. της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Λάελ Μπρέιναρντ.

«Η επιτροπή χάραξης πολιτικής της Fed έχει προβλέψει αρκετές αυξήσεις στη διάρκεια του έτους», δήλωσε η Μπρέιναρντ μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά την κατάθεσή της για την επικύρωση του νέου ρόλου της ως Αντιπροέδρου της Fed.

«Φυσικά θα είμαστε σε θέση να το πράξουμε αμέσως μόλις τερματιστούν οι αγορές και θα πρέπει απλώς να δούμε τι απαιτούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι γνωστό ότι ξεκινήσαμε να συζητάμε και για τη μείωση του ισολογισμού μας», είπε μεταξύ άλλων.

Η Μπρέιναρντ τόνισε ακόμη ότι αναμένει το τρέχον κύμα του υψηλού πληθωρισμού να συνεχιστεί και τα επόμενα δύο τρίμηνα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Fed άρχισε στα τέλη του προηγούμενου έτους να περιορίζει τις αγορές κρατικών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος στήριξης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας, το οποίο προγραμματίζεται να τερματιστεί στον Μάρτιο. Τα πρακτικά δε από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου έδειξαν ότι αρκετοί αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ ζητούν να αρχίσουν οι επιτοκιακές αυξήσεις από τη συνεδρίαση της 15ης-16ης Μαρτίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News