Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 22:45
BUSINESS & FINANCE

Έρευνα: Μόνο ένα 22% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι καλά οικονομικά

Έρευνα: Μόνο ένα 22% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι καλά οικονομικά

Πόσο ψηλά θα βαθμολογούσατε τον εαυτό σας στο ερώτημα για το πόσο άνετα αισθάνεστε με την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση;

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι, δεν θα δίνατε στον εαυτό σας πολύ υψηλή βαθμολογία, σύμφωνα με έρευνα της TIAA.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ξεκίνησε να αξιολογεί την οικονομική ευημερία των Αμερικανών –  που ορίζεται από τα μέσα που διαθέτουν για να φροντίζουν την οικογένειά τους, να μην ανησυχούν για τα χρήματα ή χρέη ή να αισθάνονται ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να διαχειριστούν απροσδόκητα γεγονότα της ζωής.

Μόλις το 22% των ερωτηθέντων ηλικίας 18 ετών και άνω έδωσαν στον εαυτό τους την υψηλότερη βαθμολογία – 9 ή 10 σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.

Το 21% των ερωτηθέντων έδωσε στον εαυτό του τη χαμηλότερη βαθμολογία από 1 έως 4.

Εκείνοι που είναι πιο πιθανό να αισθάνονται σίγουροι για τις οικονομικές τους συνθήκες είναι άνδρες και πλούσιοι, ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι.

«Οι Αμερικανοί μάς λένε ότι η οικονομική τους ευημερία που αναφέρουν οι ίδιοι είναι χαμηλή και βιώνουν υψηλό βαθμό οικονομικής πίεσης», δήλωσε η Σνεζάνα Ζλατάρ, διευθύνουσα σύμβουλος της TIAA.

Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου του περασμένου έτους σε ένα δείγμα 3.008 ερωτηθέντων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το 37% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η οικονομική τους ευημερία έχει αυξηθεί, το 42% είπε ότι παρέμεινε ίδια και το 21% είπε ότι είχε μειωθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωνοι δηλώνουν ότι δεν διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους, ακόμη και εκείνοι με τους υψηλότερους βαθμούς οικονομικής ευημερίας, σύμφωνα με την έρευνα. Ενώ 7 στους 10 δήλωσαν ότι έχουν προϋπολογισμό, μόλις το 25% δήλωσε ότι ακολουθεί λεπτομερή προϋπολογισμό.

Μόνο το 38% έχει οργανώσει ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο και μόνο το 16% εξ αυτών το έχει κάνει με τη βοήθεια επαγγελματία.

Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι – το 78% – είπαν ότι έχουν ταμείο έκτακτης ανάγκης. Αλλά λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι τα χρήματα θα αρκούσαν για να καλύψουν τα έξοδα μόνο έξι μηνών.

Εν τω μεταξύ, 6 στους 10 είπαν ότι έχουν λίγο έως πολύ άγχος όσον αφορά στα οικονομικά τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News