Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 09:00 POWERED BY LEASEPLAN
BUSINESS & FINANCE

LeasePlan: Η πανδημία καταλύτης εξελίξεων στην κινητικότητα

Ο Εμπορικός Διευθυντής της LeasePlan Hellas, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, αναλύει τα οφέλη του leasing και τις τάσεις που επικρατούν στη σχετική αγορά.

LeasePlan: Η πανδημία καταλύτης εξελίξεων στην κινητικότητα
leaseplan-i-pandimia-katalytis-exelixeon-stin-kinitikotita-55811

Το κοινό «ψηφίζει» όλο και περισσότερο τα Ι.Χ. έναντι των ΜΜΜ λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι τάσεις στον τομέα της μίσθωσης αυτοκινήτων, αλλά και γενικά της κινητικότητας.

Όπως τονίζει ο Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της LeasePlan Hellas, η πανδημία έχει μετατραπεί με τον τρόπο αυτό σε καταλύτη εξελίξεων, ενισχύοντας αφενός τη δυναμική της εταιρείας και του κλάδου, αφετέρου την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Γιατί όμως να επιλέξει κάποια μικρή επιχείρηση τις υπηρεσίες μίσθωσης; Όπως επισημαίνει ο Χρ. Παπαγιαννόπουλος η ιδιοκτησία αυτοκινήτου συνοδεύεται από υψηλό κόστος, βάρη και ρίσκα. Αντιθέτως, το leasing μπορεί να «λύσει τα χέρια» όχι μόνο στους ίδιους τους χρήστες των αυτοκινήτων, αλλά και στις εταιρείες που επιλέγουν τη μίσθωση. Εξ ου και όλο και περισσότεροι επαγγελματίες στρέφονται προς το leasing, δεχόμενοι υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες τους.

Δεδομένων των προκλήσεων της εποχής, ο Χρ. Παπαγιαννόπουλος παρατηρεί ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες κλίνουν προς τις «καθαρότερες» μορφές μετακίνησης, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα υβιριδικά. Και η ίδια η LeasePlan προωθεί την ηλεκτροκίνηση, η οποία μάλιστα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

moneyreview.gr