Business & Finance Πέμπτη 2/12/2021, 21:15
BUSINESS & FINANCE

Attica Group: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από την ICAP

Attica Group: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από την ICAP

Κατά μία βαθμίδα στην κατηγορία χαμηλού επενδυτικού κινδύνου αναβάθμισε η ICAP την πιστοληπτική ικανότητα της Attica Group, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε το εξής:

«Η ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, βάσει των υποχρεώσεων που αναλήφθηκαν κατά την έκδοση του από 26.07.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ότι η ICAP A.E., στο πλαίσιο της τακτικής επαναξιολόγησης της Εταιρίας, αναβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα κατά μία (1) βαθμίδα, αποδίδοντάς της διαβάθμιση BB (κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου).»

Σημειώνεται πως η Attica Group, η οποία είναι μητρική εταιρεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, προέβλεψε προ ολίγων ημερών στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων πως για τους επόμενους μήνες του έτους 2021, οι οποίοι αποτελούν και μήνες χαμηλής επιβατικής κίνησης, το μεταφορικό έργο του Ομίλου θα επηρεαστεί από την εξέλιξη της πανδημίας και το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση των επιβατών.

H εταιρεία είχε επίσης τοποθετηθεί τον προηγούμενο μήνα σχετικά με τα σενάρια περί απορρόφησης της ΑΝΕΚ Lines. Η εταιρεία ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες, κάλεσε το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επιλογές του αποκλειστικά και μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις και στα δελτία Τύπου.

Είχε σημειώσει επίσης ότι «διερευνά διαρκώς τις συνθήκες και προϋποθέσεις για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην ελληνική και διεθνή αγορά και ενημερώνει υπεύθυνα το επενδυτικό κοινό όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δημοσιοποίησης πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση δια απορροφήσεως.

Οι στόχοι αυτής της κίνησης, είναι πολυ-επίπεδοι:

  • Ένας είναι να λυθούν τα προβλήματα του ισολογισμού της ΑΝΕΚ, να διασωθεί ένας ιστορικός ακτοπλοϊκός όμιλος και με την συγχώνευση της με την Attica να δημιουργηθεί ένας ισχυρότατος ελληνικός παίκτης στην ακτοπλοϊα η αξία του οποίου σε όρους enterprise value μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει σε ορίζοντα τριών ετών το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
  • Ο άλλος είναι να διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνδέσεων της νησιωτικής με την κυρίως χώρα.
  • Ένας ακόμα είναι να αυξηθεί η αξία των συμμετοχών που έχουν οι μέτοχοι στις δύο εταιρείες και να διασφαλιστεί η αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων που θα φέρει μαζί της η ΑΝΕΚ στην Attica.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News