Business & Finance Τετάρτη 1/12/2021, 15:01
BUSINESS & FINANCE

Μπόνους…με προϋποθέσεις: Η τράπεζα στο Μαλάουι που επιβραβεύει μόνο εμβολιασμένους

Μπόνους…με προϋποθέσεις: Η τράπεζα στο Μαλάουι που επιβραβεύει μόνο εμβολιασμένους

Μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πάρουν φέτος τα μπόνους των Χριστουγέννων στην First Capital Bank Malawi. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι που εργάζονται στην τράπεζα του Μαλάουι ενδέχεται να χάσουν και τα δύο μπόνους του 2022.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους της τράπεζας είχαν ήδη εμβολιαστεί πλήρως, όπως είχε επιβεβαιώσει ο διευθύνων σύμβουλος της First Capital Bank, Jaco Viljoen. Συνολικά εργάζονται στην τράπεζα περίπου 655 στελέχη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδείξουν το πιστοποιητικό τους στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ώστε να λάβουν το μπόνους τους, που θα ισούται με το μισθό δύο εβδομάδων εργασίας.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης να δώσει τα ετήσια μπόνους απόδοσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, η διοίκηση εισηγήθηκε να μην διανεμηθούν ούτε τα επόμενα μπόνους στους ανεμβολίαστους. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, το Μάρτιο του 2022.

Η κατάσταση στη χώρα

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, είχαν χορηγηθεί στο Μαλάουι συνολικά 1,41 εκατ. δόσεις εμβολίου, ενώ είχαν καταγραφεί 61.901 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, η χώρα υποχρεώθηκε να καταστρέψει χιλιάδες δόσεις του εμβολίου, διότι επρόκειτο να λήξουν λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών.

Το λεγόμενο «στέλεχος ανησυχίας» κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εμφανίζει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό προφίλ 32 μεταλλάξεων στα γονίδια της πρωτεΐνης – ακίδας S που χρησιμοποιεί ο ιός προκειμένου να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο αριθμός και το είδος των μεταλλαγών προκαλούν προβληματισμό στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Σημειώνεται πως η First Capital Bank εντάσσεται στον όμιλο FMBCapital Holdings, ο οποίος δραστηριοποιείται σε τέσσερις ακόμη χώρες της νοτίου Αφρικής όπου έχει εντοπιστεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών: Η εταιρεία που θέλει να αποφύγει το burnout

Lego: Τρεις μέρες έξτρα διακοπές και μπόνους για τους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News