ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Προς κατακύρωση στο σχήμα Άκτωρ- Άβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ η συντήρηση της Ψυτάλλειας

Προς κατακύρωση στο σχήμα Άκτωρ- Άβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ η συντήρηση της Ψυτάλλειας

Στην κοινοπραξία των εταιρειών Άκτωρ, Άβαξ και ΕΡΓΟΤΕΜ οδηγείται προς κατακύρωση η σύμβαση, αρχικού προϋπολογισμού -χωρίς την έκπτωση που έχει προσφέρει ο μειοδότης- της τάξεως 320 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την πενταετούς διάρκειας σύμβαση διαχείρισης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Ο δρόμος για την κατακύρωση του έργου στην κοινοπραξία άνοιξε ύστερα από την απόσυρση προσφυγής που είχε καταθέσει στην ανεξάρτητη αρχή προδικαστικών προσφυγών σχήμα που διεκδικούσε το έργο.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) λειτουργεί από το 1994 και σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία. Η επεξεργασία λυμάτων στο ΚΕΛΨ περιλαμβάνει προεπεξεργασία, πρωτοβάθμια επεξεργασία και προχωρημένη δευτεροβάθμια βιολογική επεξεργασία με απομάκρυνση αζώτου, επεξεργασία ιλύος και συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ΚΕΛ στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Η μέση παροχή των εισερχόμενων λυμάτων  είναι της τάξεως των 730.000 κ.μ.  ημερησίως.

Η Α΄ Φάση έργων του ΚΕΛΨ λειτουργεί  από το 1994, η Β΄Φάση από το 2004, ενώ η Γ΄ και τελική Φάση έργων λειτουργεί από το 2007 με την κατασκευή της μονάδας θερμικής ξήρανσης της ιλύος.

Διαβάστε επίσης:

Γούρνες Ηρακλείου: Ποιο είναι το εκτιμώμενο τίμημα για το «μικρό Ελληνικό»

Noval: Kατοικίες και data centers στο στόχαστρο

Η Dimand πλειοδότησε για το Μινιόν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News