BUSINESS & FINANCE

Η Dimand πλειοδότησε για το Μινιόν

Η Dimand πλειοδότησε για το Μινιόν

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την πώληση του Μινιόν από τη Folli Follie. Η εταιρεία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπέβαλε προσφορά αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ, με τη συναλλαγή να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες περί ύπαρξης πέντε δεσμευτικών προσφορών δεν επαληθεύθηκαν διότι εκτός από την Dimand στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχε η Brown Hotels.

Οι προτεινόμενες χρήσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας 20 χιλ. τ.μ., περιλαμβάνουν ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες και μικτές χρήσεις για τη δημιουργία κατοικιών και εμπορικών χώρων.

Ανοιξε το 1944

Το πολυκατάστημα Μινιόν άνοιξε πρώτη φορά τις θύρες του το 1944 και από τη δεκαετία του 1950 και μετά γιγαντώθηκε σε μεγάλο πολυκατάστημα ευρωπαϊκών μεγεθών με δεκάδες χιλιάδες ήδη και περί τα χίλια άτομα προσωπικό. Ηταν το πρώτο ελληνικό κατάστημα που χρησιμοποίησε κυλιόμενες σκάλες και κλιματισμό. Καταστράφηκε από εμπρησμό παραμονές Χριστουγέννων του 1980.

Επαναλειτούργησε μετά την ανακατασκευή του το 1983, αλλά η εταιρεία βαρυνόταν πλέον με τεράστια χρέη τα οποία έπρεπε να αναλάβει προκειμένου να το ανατάξει μετά την καταστροφή, και έτσι κρατικοποιήθηκε. Δεν παρουσίασε κέρδη για μια σχεδόν ολόκληρη δεκαετία και τελικά έκλεισε. Κάπου εκεί, στην αλλαγή της χιλιετίας, πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Φάις και από εκεί μαζί με την Elmec στη Folli Follie, η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να το νοικιάσει στο Δημόσιο για να στεγαστούν κρατικές υπηρεσίες. Κατόπιν «πάγωσε» κάθε προσπάθεια. Η τρέχουσα διαδικασία για την πώλησή του προβλέπεται να διαρκέσει όλο τον Νοέμβριο και προς τα τέλη του έτους να οριστικοποιηθεί ο αγοραστής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News