Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 20:04
BUSINESS & FINANCE

ΔΕΔΑ: Σε έξι πόλεις της Στερεάς επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

ΔΕΔΑ: Σε έξι πόλεις της Στερεάς επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επεκτείνεται το φυσικό αέριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Συγκεκριμένα, το δίκτυο επεκτείνεται στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά την Άμφισσα και το Καρπενήσι με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036.

Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη του έργου επέκτασης την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –ένα αίτημα ετώνγίνεται επιτέλους πραγματικότητα, ξεκινώντας μάλιστα από τη Φθιώτιδα, τον τόπο καταγωγής μου. Το μεγάλο αυτό έργο έχει έντονο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο με πολλαπλές ωφέλειες. Η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται και, ταυτόχρονα, ενισχύεται η επιχειρηματική ζωή του τόπου. Δημιουργούνται, επίσης, πολλές νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν σημαντικά την απασχόληση και διανοίγουν μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την Περιφέρεια».

Την εκδήλωση για την έναρξη του έργου, η οποία συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΔΑ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αθηναίων και τέως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Χαλκιδέων, Θηβαίων, Λιβαδέων, Άμφισσας και Καρπενησίου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, καθώς και παραγωγικοί και οικονομικοί φορείς της Περιφέρειας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα εκτόξευση για την τιμή του φυσικού αερίου – Εμπλοκή με τον Nord Stream 2

ΔΕΔΑ: Και η Ορεστιάδα αποκτάει δίκτυο φυσικού αερίου 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News