Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 17:43
BUSINESS & FINANCE

Eurobank: Παρουσίασε νέο μοντέλο τραπεζικής εξυπηρέτησης

Eurobank: Παρουσίασε νέο μοντέλο τραπεζικής εξυπηρέτησης

Τον νέο επιχειρησιακό της σχεδιασμό και την καινούργια αντίληψη που θα προσδιορίσει την τραπεζική λειτουργία και εξυπηρέτηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες παρουσίασε σήμερα η Eurobank.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eurobank 2030 | Τράπεζα της Ανάπτυξης», η τράπεζα προσβλέπει στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην ελληνική αγορά γύρω από το τρίπτυχο «Άνθρωπος – Τεχνολογία – Βιωσιμότητα». Στόχος της τράπεζας είναι να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Eurobank, που έχει ήδη αρχίσει υλοποιείται, με ορίζοντα δεκαετίας αναπτύσσεται σε τρεις κεντρικούς άξονες:

  • Χρηματοδότηση εμβληματικών έργων και επενδύσεων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, με στόχους την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της οικονομίας και τη μείωση του επενδυτικού κενού που δημιουργήθηκε στη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, κυρίως μέσω επενδύσεων βάσει των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance).
  • Ολιστική στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης και μέσω των πόρων ευρωπαϊκών ή/και ελληνικών προγραμμάτων που αφορούν ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές για να διαχυθεί η ανάπτυξη σε όλη την κοινωνία. Η τράπεζα προχωρά στη χορήγηση επαγγελματικών επενδυτικών δανείων σταθερού επιτοκίου για όλη τη διάρκεια της επένδυσης, ενεργοποιεί το πρώτο ηλεκτρονικό marketplace στην Ελλάδα για την άμεση σύνδεση των πελατών με άλλες επιχειρήσεις που αναζητούν τις υπηρεσίες τους.
  • Η ανάπτυξη του ανθρωποκεντρικού μοντέλου Phygital που αξιοποιεί την άρτια τεχνολογική υποδομή με τον ανθρώπινο παράγοντα για απλή, γρήγορη, προσωποποιημένη και ασφαλή εξυπηρέτηση 24/7.

Οι πρωτοβουλίες ανά πυλώνα, το στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας για τη μετάβαση στη νέα εποχή και το αναβαθμισμένο και σύγχρονο μοντέλο καταστημάτων, παρουσιάστηκαν σήμερα, από τον πρόεδρο του δ.σ. της Eurobank, Γιώργο Ζανιά, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φωκίωνα Καραβία, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, Ανδρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου, και τον γενικό διευθυντή Retail Banking, Ιάκωβο Γιαννακλή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο γ’ τρίμηνο

JP Morgan για τράπεζες: Η αισιοδοξία έχει προεξοφληθεί – Top pick η Eurobank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News