ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μειοδότης Intrakat-Σιδηροδρομικά έργα για τη β΄φάση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Μειοδότης Intrakat-Σιδηροδρομικά έργα για τη β΄φάση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Το σχήμα Intrakat – Σιδηροδρομικά έργα ΑΤΕ μειοδότησε, κατά πληροφορίες, για το έργο της υλοποίησης της δεύτερης φάσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών (πρώην Λαρίσης), που είναι προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και περιλαμβάνει την υλοποίηση των υπολειπόμενων εργασιών σιδηροδρομικής υποδομής, επιδομής και ηλεκτροκίνησης στο Σ.Σ. Αθηνών και τη σύνδεσή του με το μετρό.

Η κοινοπραξία προσέφερε, κατά πληροφορίες, έκπτωση 7,50%.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν το σχήμα ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος και η Άβαξ, που προσέφεραν έκπτωση 6% και 5,07% αντίστοιχα.

Τι θα αλλάξει

Σήμερα, ο σιδηροδρομικός σταθμός Λαρίσης, που συνδέει, μεταξύ άλλων, την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, δεν συνδέεται χωροταξικά απευθείας με το Μετρό, με τους επιβάτες του τρένου να χρειάζεται να διανύσουν μία συγκεκριμένη απόσταση για να επιβιβαστούν στο μετρό. Αυτό το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, έρχεται να λύσει το συγκεκριμένο έργο που περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, αλλά κι εργασίες υποδομής κι επιδομής (εκεί που «πατούν» οι τροχοί του συρμού).

Ειδικότερα, το έργο, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας, περιλαμβάνει την υλοποίηση των υπολειπόμενων εργασιών σιδηροδρομικής υποδομής, επιδομής και ηλεκτροκίνησης στο Σ.Σ. Αθηνών και τη σύνδεσή του με το μετρό, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν

-την πλήρη κατασκευή των νέων αποβαθρών και των στεγάστρων τους και την θεμελίωση των μελλοντικών εγκαταστάσεων των νέων επιπέδων 1 και 2

-την ολοκλήρωση της κατασκευής της μεγάλης υπόγειας πεζοδιάβασης του Σ.Σ. Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του κελύφους των καταστημάτων εντός της υπόγειας διάβασης, τις σκάλες και τις κυλιόμενες κλίμακες, τους ανελκυστήρες και την σύνδεση με το Σταθμό «Λαρίσης» της Αττικό Μετρό Α.Ε.

-την κατασκευή της Νότιας εισόδου του Σ.Σ. Αθηνών και τη σύνδεση με το Αττικό Μετρό. Απαιτείται να προηγηθεί η καθαίρεση μέρους του υπάρχοντος κτιρίου του Σ.Σ. Αθηνών (κατάστημα ΟΠΑΠ) και να αποκατασταθεί η πλαϊνή όψη του κτηρίου αφότου λάβουν χώρα οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News