Business & Finance Παρασκευή 5/11/2021, 12:32
BUSINESS & FINANCE

Κ. Μητσοτάκης: Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ

«Από συστημικός κίνδυνος για την οικονομία, εφαλτήριο ανάπτυξης» αναφέρει σε ανάρτησή του με φόντο την ΑΜΚ της επιχείρησης

Κ. Μητσοτάκης: Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ

Τo «ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ» χαιρετίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook μία ημέρα μετά από το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για την ΑΜΚ της επιχείρησης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, «η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ». 

«Όλα αυτά, ενώ η εταιρεία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της» αναφέρει.

Επισημαίνει παράλληλα πως «σήμερα η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος, πιο σύγχρονη ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και «πιο αποφασιστική ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία».

Διαβάστε ακόμη: Κ. Σκρέκας: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη ΔΕΗ
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News