ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ποιοι είναι οι 6 υποψήφιοι επενδυτές

Attica Bank: Ποιοι είναι οι 6 υποψήφιοι επενδυτές

Έξι υποψήφιοι επενδυτές συμμετείχαν στη διαδικασία των virtual data rooms (VDR), που έκλεισε αργά χθες το βράδυ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 240 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η Attica Bank. Η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική αλλά με επιφυλάξεις, χωρίς δηλαδή να προεξοφλεί το αποτέλεσμα, καθώς κρίσιμο θέμα είναι οι προσφορές να εξεταστούν ως προς τις αιρεσιμότητες που περιλαμβάνουν. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα με την αξιολόγησή τους από τους συμβούλους Axia Ventures και Euroxx, ενώ σήμερα συνεδριάζει και το  διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank. 

Οι ενδιαφερόμενοι 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των υποψηφίων επενδυτών φέρονται να είναι τα επενδυτικά κεφάλαια Bain, Ellington και JC Flowers, αλλά και το Hinduja Group, που ανήκει σε οικογένεια Ινδών με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία. Το Hinduja Group δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων τα χρηματοοικονομικά, αλλά και ο τομέας των αυτοκινήτων, του πετρελαίου και ειδικών χημικών, του IT και της κυβερνοασφάλειας, της υγείας, του εμπορίου, της ανάπτυξης έργων υποδομής και μέσων ψυχαγωγίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ενδιαφέρον των επενδυτών προβλέπει συνεπένδυση, ενώ στην περίπτωση του Hinduja Group η συμμετοχή προτείνεται να είναι πλειοψηφική. Στο κάδρο βρίσκεται και η συμμετοχή του ΤΧΣ, καθώς μερίδα των επενδυτών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, προεξοφλώντας τη συμμετοχή του στο πλαίσιο της μετατροπής των warrants που έχουν εκδοθεί υπέρ του δημοσίου, σε μετοχές.

Το reverse split 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της μείωσης του συνολικού αριθμού των μετοχών δια της συνένωσης 60 μετοχών σε μία (reverse split), οι 992.512.679 τίτλοι που έχουν εκδοθεί με τιμή εξαγοράς 0,1530 ευρώ ανά τίτλο απομειώνονται σε 16.541.878 τίτλους και η τιμή εξαγοράς αναπροσαρμόζεται λόγω της συνένωσης σε 9,18 ευρώ ανά αναπροσαρμοσμένο τίτλο. Οι 16.541.878 τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ με ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Η διαπραγμάτευση των τίτλων θα διαρκέσει για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας με αναλογία ενός τίτλου σε μία μετοχή, διαδικασία που θα κρίνει και τη συμμετοχή του ΤΧΣ στην Τράπεζα σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και το 68%.

Οι παραπάνω συνδυασμένες κινήσεις θα κορυφωθούν με την ημερομηνία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank που τοποθετείται στις 15 Οκτωβρίου με στόχο την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας. Η διαδικασία παρακολουθείται στενά από την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών .

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News