ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Eurobank

Έπιασε το 0,93 ευρώ

Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Eurobank

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών σκαρφαλώνει σήμερα η μετοχή της Eurobank, η οποία συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη, αποτελώντας ένα σημαντικό στήριγμα στην ανοδική προσπάθεια της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, ο τραπεζικός τίτλος ενισχύεται κατά 2,93% και διαμορφώνεται στο όριο του 0,93 ευρώ, το οποίο έχει να σημειωθεί από τις 29 Νοεμβρίου του 2019.

Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Eurobank-1

Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η μετοχή είχε φθάσει ακόμη και στις παρυφές του 0,94 ευρώ, με τον τζίρο των συναλλαγών να ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ και των όγκων των συναλλαγών τα 2,3 εκατ. τεμάχια.

Η σημερινή πορεία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η τράπεζα εδώ και καιρό βρίσκεται σε θετικό «φεγγάρι», καταγράφοντας άνοδο κατά 11,5% το τελευταίο 30ήμερο καθώς και άνοδο κατά 56% από τις αρχές του 2021.  

Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει, όπως είναι εύλογο, το γεγονός ότι μετά την τιτλοποίηση Mexico, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα περιοριστεί σε μονοψήφια επίπεδα, αποτελώντας την πρώτη τράπεζα που πετυχαίνει αυτόν τον καθοριστικό στόχο. 

Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τα νέα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2021, η διοίκηση είναι αισιόδοξη ότι το ποσοστό των NPEs θα κλείσει κάτω του 9%, ένα επίτευγμα το οποίο υλοποιήθηκε χάρη κυρίως τις δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις (Cairo – Mexico).  

Αυτό παρέχει μια ισχυρή αναπτυξιακή ορμή στην τράπεζα, ιδίως αν λάβουμε υπόψη τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και τον αναβαθμισμένο ρόλο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία της μόχλευσης.  

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α., στο σύνολό του, εμφανίζει κέρδη 12% από τις αρχές του 2021 και κέρδη 7% στο τελευταίο 30ήμερο, επιδόσεις αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες της Eurobank.  

Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Eurobank-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Μέσω δύο πακέτων άλλαξε χέρια το 1,1% των μετοχών

Helikon: Επιστροφές 56% από τη Eurobank και 26% από τη ΔΕΗ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News