BUSINESS & FINANCE

Πράσινο φως στη συμφωνία αναδιάρθρωσης της Folli Follie

Από τους ομολογιούχους

Πράσινο φως στη συμφωνία αναδιάρθρωσης της Folli Follie

Τη συμφωνία αναδιάρθρωσης της Folli Follie ενέκριναν οι ομολογιούχοι της εταιρείας -οι κάτοχοι τω Eurobands, Swissbonds και Schuldschein.

Tο σχέδιο εξυγίανσης έχει ως πυλώνα τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών. Πρόκειται για την AssetsCo, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από τους πιστωτές και θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie.

Καθώς και για την OpsCo, η οποία θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo και υπό την οποία θα βρίσκονται τα σήματα “Folli Follie” και “Links of London”, όπως και οι συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlet.

H OpsCo θα λάβει επίσης 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα από τη διαιτησία με την Dufry (για την αποδέσμευση των μετοχών της τελευταίας), με την απόφαση (σ.σ. του διαιτητικού δικαστηρίου) να αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Το αμέσως επόμενο βήμα περιλαμβάνει την υποβολή την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, προς δικαστική επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης – γέφυρας, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Folli Follie, με πλειοψηφία που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα των ψήφων, οι ομολογιούχοι eurobonds ενέκριναν τη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Αντίστοιχα, πράσινο φως άναψε και το 51% των ομολογιούχων Swissbonds.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News