Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 13:37 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
BUSINESS & FINANCE

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι;

Τι πρέπει να γνωρίζω για να πάρω μια απόφαση ζωής;

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι;

Ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων τα επόμενα χρόνια; 
Οι τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας ή διαμερίσματος θα μειωθούν ή θα αυξηθούν;
Τα επιτόκια χρηματοδότησης είναι ευνοϊκά; 

Πέρα από τις προσωπικές μας ανάγκες και τη φάση ζωής που διανύουμε, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις σημαντικές εξελίξεις και τα δεδομένα στην ελληνική αγορά που θα επηρεάσουν την αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια. 

Η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά από μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος των εμπορικών τιμών τους κατά 19%. Οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Όσον αφορά στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αυτά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξέλιξη που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ., ενώ οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων –όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά– είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Λογική συνέπεια είναι, το επενδυτικό ενδιαφέρον να στραφεί στα ακίνητα και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα που κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού σημείωσε πτώση, πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000, συν 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020. 

Επιπλέον ισχυρά φορολογικά κίνητρα, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν έως το τέλος του 2022, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας. 

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι;-1

Επομένως και όσον αφορά το ευρύτερο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, η συγκυρία φαίνεται να είναι θετική. 

Μήπως λοιπόν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τα αποκτήσετε το δικό σας σπίτι;

Η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 

Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, είναι έτοιμη να σας στηρίξει για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και να λάβετε μια απόφαση ζωής. 

Την απόφαση να αγοράσετε το δικό σας σπίτι. 

Επισκεφθείτε το https://www.nbg.gr/ και: 

 • Βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών
 • Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα 

Με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία στεγαστικών προγραμμάτων που προσφέρουν: 

 • Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου
 • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη
 • Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις
 • Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση
 • Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε)
 • Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking
 • Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους
  (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο)

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας. 

Στεγαστικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη από την Εθνική μας Τράπεζα.
Γιατί έτσι οι περισσότεροι Έλληνες απέκτησαν το δικό τους σπίτι.
Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας;

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News