Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 11:12
BUSINESS & FINANCE

Θέμα χρόνου η απόφαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάκτωρ

Τι απαντούν κύκλοι της Reggeborgh για τα περί εναρμονισμένης συμπεριφοράς

Θέμα χρόνου η απόφαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάκτωρ

Θέμα χρόνου, ενδεχομένως ολίγων εβδομάδων είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί της υπόθεσης των καταγγελιών για παράτυπη μη γνωστοποίηση συμφωνίας μετόχων (Λ. Μπόμπολα και ολλανδικού fund Reggeborgh) στην Ελλάκτωρ.

Η συμφωνία αυτή, που είδε, πρόσφατα, το φως της δημοσιότητας προέβλεπε την συντονισμένη θέση του ολλανδικού fund με την πλευρά Μπόμπολα κατά την επίμαχη περίοδο που το επενδυτικό κεφάλαιο έχτιζε θέση στην εισηγμένη, ενώ δεν είχε ακόμα αποκτήσει όλες τις μετοχές συμφερόντων Μπόμπολα.

Η εν λόγω συμφωνία, φέρεται να βρισκόταν σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από σχετική καταγγελία πλην όμως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση καθώς κύκλοι της οδού Κολοκοτρώνη σημειώνουν πως το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη συνέχισε να προσκομίζει έγγραφα τα οποία έπρεπε να συναξιολογηθούν.

Άλλες πληροφορίες, βέβαια, θέλουν το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ήταν αμφιταλαντευόμενο κατά την πρώτη εξέταση της υπόθεσης και να αποφασίστηκε να ληφθεί πρόσθετη νομική γνωμοδότηση.

Τι αναφέρουν κύκλοι της Reggeborgh

Κύκλοι της Reggeborgh σχολιάζουν ότι η συμφωνία αυτή συνιστά επιλεκτική διαρροή τμήματος φακέλου που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σχολιάζουν ακόμη ότι οι αιτιάσεις περί εναρμονισμένης συμπεριφοράς αφορούν μια περίοδο, το 2020, κατά την οποία η συμμετοχή του ολλανδικού fund στην Ελλάκτωρ δεν ξεπερνούσε το 5%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News