Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 11:03
BUSINESS & FINANCE

Ο «Λύκος της Wall Street» δίνει επαγγελματικές συμβουλές

Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ πέρασε 22 μήνες στη φυλακή για χρηματιστηριακή απάτη

Ο «Λύκος της Wall Street» δίνει επαγγελματικές συμβουλές

Viral στο TikTok έγινε ένα βίντεο όπου ο «Λύκος της Wall Street» δίνει συμβουλές καριέρας σε έναν 25χρονο. 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ είναι ένας πρώην χρηματιστής που πέρασε 22 μήνες στη φυλακή αφότου δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη και ξέπλυμα χρήματος που τον βάραιναν, το 1999. Το 2007, κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Ο Λύκος της Wall Street». Και το 2013, το βιβλίο έγινε ταινία, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στον ρόλο του Μπέλφορντ. 

View this post on Instagram

A post shared by Jordan Belfort (@wolfofwallst)

 

Ο Μπέλφορντ άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο TikTok το 2019 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατ. followers και 55 εκατ. views. 

Συνήθως, απαντά ερωτήσεις για τη ζωή του και την ταινία, ενώ δίνει και επιχειρηματικές συμβουλές. 

Σε ένα βίντεο που έχει πάνω από 2 εκατ. views στο TikTok, ο Μπέλφορντ συμβουλεύει έναν 25χρονο να παρατήσει μία καλοπληρωμένη δουλειά. 

«Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινες σε έναν 25χρονο που δουλεύει 9-5 βγάζοντας 60 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο;», τον ρώτησε ο χρήστης του TikTok @jakecorey. 

Στην απάντησή του, ο Μπέλφορντ συμβουλεύει τον νεαρό να «σκεφτεί μεγαλύτερα πράγματα» και να «βρει μία καλύτερη δουλειά». 

«Δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος, δεν θα προοδεύσεις ποτέ στη ζωή σου και δεν θα έχει οικονομική ασφάλεια δουλεύοντας για κάποιον άλλο και χτυπώντας κάρτα για έναν μισθό. Αυτές είναι παλιές σκέψεις που έχουν φυτευτεί στο μυαλό μας από το παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης», λέει ο Μπέλφορντ.  

Ακολουθώντας το «παραδοσιακό» σύστημα, όπου κάποιος δουλεύει για 30 χρόνια πριν να αποσυρθεί με τη σύνταξή του, «πεθαίνεις ή συνταξιοδοτείσαι χωρίς χρήματα και χωρίς ανεξαρτησία», λέει. 

Και συμβουλεύει τον 25χρονο να αναπτύξει μία παράλληλη δραστηριότητα, όπως το να επενδύσει σε ακίνητα, μετοχές ή κρυπτονομίσματα. Τελικά, στόχος του θα πρέπει να είναι να κάνει την παράλληλη δραστηριότητα την κύρια ασχολία του. Γιατί εάν μείνει στη σημερινή δουλειά του, «είναι οικονομικό αδιέξοδο». 

View this post on Instagram

A post shared by Jordan Belfort (@wolfofwallst)

 

Πολλοί χρήστες του TikTok γράφουν στα σχόλια ότι ο 25χρονος θα πρέπει να αγνοήσει τις συμβουλές του Μπέλφορντ, γιατί οι απολαβές των 60.000 δολαρίων σε αυτή την ηλικία είναι υψηλές. Και άλλοι επισημαίνουν ότι ο Μπέλφορντ δεν θα έπρεπε να δίνει συμβουλές με δεδομένο το ιστορικό του. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS