Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 14:54
BUSINESS & FINANCE

Ιπτάμενα ταξί στο Λονδίνο από το 2025

Τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης θεωρούνται πιο αθόρυβα, πιο καθαρά και πιο φθηνά από τα ελικόπτερα

Ιπτάμενα ταξί στο Λονδίνο από το 2025

Κέντρο για ιπτάμενα ταξί σκοπεύει να δημιουργήσει έως το 2025 το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την startup Vertical Aerospace Group.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αεροδρόμιο θα διερευνήσει πώς μπορεί να εντάξει το ηλεκτρικό αεροσκάφος της Vertical στις λειτουργίες του, σε συνεργασία με τις αρχές.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα αγοράσουμε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο;

Η Vertical έχει δεχθεί προ-παραγγελίες για 1.350 από τα ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητά της, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Virgin Atlantic Airways.

Τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, που θεωρούνται πιο αθόρυβα, πιο καθαρά και πιο φθηνά από τα ελικόπτερα, θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα σε Λονδίνο, Τόκιο και Σάο Πάολο.

Διαβάστε επίσης: Bank of America: Αυτές είναι οι 14 τεχνολογίες που θα αλλάξουν το μέλλον

Οι εταιρείες του ανερχόμενου κλάδου βλέπουν μια ευκαιρία για τη δημιουργία μίας νέας αγοράς μετακινήσεων, που θα μεταφέρει επιβάτες μεταξύ πόλεων, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια ως αρχική βάση. Όμως, υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στο κομμάτι της ασφάλειας και της εποπτείας, καθώς και σοβαρές ανησυχίες από τις κοινότητες.

Διαβάστε επίσης: Ιπτάμενα ταξί πάνω από τις ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2024-2025

Η Vertical στοχεύει η πρώτη δοκιμαστική πτήση του VA-X4 να γίνει το 2022, με την μαζική παραγωγή να ξεκινά το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News