Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 10:50
BUSINESS & FINANCE

Morgan Stanley: Γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο

Σε equal-weight από over-weight

Morgan Stanley: Γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο

Στην υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε equal-weight από over-weight προχωρά η Morgan Stanley. Παρότι ο επενδυτικός οίκος δηλώνει ότι ακόμα του αρέσει το ελληνικό story, εντούτοις βλέπει καλύτερες ευκαιρίες αλλού.  

Morgan Stanley: Γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο-1

«Εξακολουθεί να μας αρέσει το story, ως play στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και με την αύξηση των δανείων των ελληνικών τραπεζών να έχει φτάσει επιτέλους στο σημείο καμπής», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

«Αλλά βλέπουμε καλύτερα και ευκολότερα Overweights αλλού στις αγορές EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική)», προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πια ελκυστικές έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών, καθώς οι αποτιμήσεις τους διαμορφώνονται τώρα στο ανώτερο όριο του τακτικού εύρους τους.

Morgan Stanley: Γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο-2

 Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι είναι ένας από τους λίγους κλάδους που έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια του τελευταίου «ξεσπάσματος» των αγορών EEMEA έναντι των υπόλοιπων αναδυόμενων και της Κίνας, η Morgan Stanley προβλέπει ότι οι μετοχές αυτές θα ανακάμψουν.

Morgan Stanley: Γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο-3

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δεν ωφελείται με κανέναν τρόπο από την αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων, όπως συμβαίνει με τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News