BUSINESS & FINANCE

Γλίτωσε την πτώχευση η ιστορική τεχνική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ

Ύστερα από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Γλίτωσε την πτώχευση η ιστορική τεχνική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ

Την πτώχευση απέφυγε η ιδρυθείσα το 1961 τεχνική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Η εταιρεία είχε περιέλθει σε αδιέξοδο, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, οπότε ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε στο ιστορικό χαμηλό των 32 χιλ. ευρώ από 93 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Οι ζημίες ενισχύθηκαν σε 5,8 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο τμήμα αυτών να οφείλεται στα χρηματοοικονομικά έξοδα των δανείων των οποίων το ύψος διαμορφώνεται σε 154 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι αρνητικό και διαμορφώνεται σε 99 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας εξυγίανσης περιλαμβάνουν την αναδιάρθρωση (μέσω εκχώρησης απαιτήσεων από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και μέσω debt assets (ακίνητα έναντι χρεών) ή και επιμήκυνση των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων.  

Με στόχο τη ρύθμιση των τραπεζικών υποχρεώσεών της, η ΒΙΟΤΕΡ θα μεταβιβάσει συνολικά 23 ακίνητα στους πιστωτές της, τα οποία φέρουν προσημειώσεις ύψους 48,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί, κατά προσέγγιση, στο συνολικό ύψος της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας της (48,7 εκατ. ευρώ).

Το 2008 η εταιρεία διέθετε χαρτοφυλάκιο 35 ακινήτων αξίας ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News