Business & Finance Κυριακή 17/10/2021, 18:37
BUSINESS & FINANCE

Τέσσερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός μάνατζερ

Τέσσερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός μάνατζερ

Για να αναλάβει κανείς επιτυχώς μία υψηλόβαθμη θέση σε μία επιχείρηση ή έναν οργανισμό οφείλει να μπορεί να εμπνέει τον κόσμο που έχει στην επίβλεψή του.

Μιλώντας από πείρα πολλών ετών ως διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής Korn Kerry και έχοντας δει τις αξιολογήσεις περίπου 30.000 ανθρώπων σε χαμηλόβαθμες θέσεις εργασίας, ο Gary Burnison, έχει καταλήξει ότι ένας καλός επικεφαλής πρέπει να συγκεντρώνει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Προσαρμοστικότητα: Κάθε επικεφαλής οφείλει να είναι άνετος με κάθε αλλαγή που ενδέχεται να ανακύψει. Επίσης, πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ανατροπές. Ουσιαστικά ένα από τα βασικά χαρκατηριστικά ενός καλού ηγέτη είναι να μπορεί να προσαρμοστεί στους περιορισμούς και να ανακάμψει από τυχόν δυσκολίες.
  2. Περιέργεια: Ένας καλός επικεφαλής οφείλει να είναι φιλοπερίεργος και να προσεγγίζει τα προβλήματα με νέους και καινοτόμους τρόπους. Επίσης, στη συνέχεια θα πρέπει να μάθει να εντοπίζει μοτίβα, ζητήματα δηλαδή που σε κάποιο βαθμό έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, και να μάθει να συνθέτει περίπλοκες πληροφορίες. Ουσιαστικά θα πρέπει να έχει μία επιθυμία να αντιληφθεί σε βάθος τις καταστάσεις.
  3. Προσεκτικός στις λεπτομέρειες: Ένας καλός επικεφαλής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του ακριβώς όπως του έχει ζητηθεί. Επίσης, θα πρέπει να έχει μία καλή εικόνα των διαδικαστικών ζητημάτων και να αντιλαμβάνεται τη σημασία της ακρίβειας.
  4. Ανοχή στην αβεβαιότητα: Ένας καλός επικεφαλής θα πρέπει να είναι άνετος με την αβεβαιότητα και διατεθειμένος να λάβει αποφάσεις και να κάνει σχέδια παρότι δεν έχει όλες τις πληροφορίες.

Η σπουδαιότητα των τεσσάρων αυτών χαρακτηριστικών διαφέρει για τους επικεφαλής της κάθε βαθμίδας μέσα σε μία εταιρεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα μείγμα όλων καθιστά κάποιον κατάλληλο για θέση ευθύνης.

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News