Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 18:17
BUSINESS & FINANCE

Aegean: Αποκτά το 51% της ρουμανικής Animawings

Στο 1,3 εκατ. ευρώ το αντίτιμο

Aegean: Αποκτά το 51% της ρουμανικής Animawings

Το πλειοψηφικό μερίδιο αναλαμβάνει η Aegean στην αεροπορική εταιρεία Animawings του Ταξιδιωτικού Ομίλου Memento (Cristian Tour) στην Ρουμανία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σταδιακά την υποστήριξη και συνδιοίκησή της. Ειδικότερα, η Aegean ανακοίνωσε αύξηση της συμμετοχής της από 25% σε 51%.

Με την τεχνογνωσία που διαθέτει, η Aegean πρόκειται να συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας της Animawings. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα της συμμέτοχης της Aegean στην Animawings, καθώς η συνεργασία των δύο ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν απέκτησε αρχικά μειοψηφική συμμετοχή 25%.

Η Animawings ιδρύθηκε το 2019 και πραγματοποιεί πτήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς εντός Ευρώπης, αλλά και στην Αφρική. Μεταξύ των χωρών τις οποίες εξυπηρετεί, συγκαταλέγονται η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, καθώς και τουριστικοί προορισμοί στην Ισπανία, όπως την Τενερίφη και τη Μαγιόρκα.

Η Christian Tour, ως ένας από τους μεγαλύτερους tour operators της Ρουμανίας, αποτελεί εδώ και 12 χρόνια έναν σημαντικό και σταθερό πελάτη της Aegean, πραγματοποιώντας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμάνια προς την Ελλάδα. Η αύξηση της συμμετοχής στην Animawings αποτελεί δηλαδή τη μετεξέλιξη και ωρίμανση μιας ήδη επιτυχημένης και πολυετούς συνεργασίας. Η συνολική επένδυση της Aegean για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Από τη νέα τουριστική περίοδο, η Animawings θα επιχειρεί αρχικά με 3 αεροσκάφη, που θα προέρχονται από τον στόλο της Aegean. Το πρόγραμμα της εταιρείας, που θα εξυπηρετεί κυρίως εξερχόμενο τουρισμό από την αγορά της Ρουμανίας με ναυλωμένες, αλλά και τακτικές πτήσεις, θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοέμβριου και αναμένεται μεταξύ άλλων να στηρίξει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Η Aegean θα αναλάβει την επιχειρησιακή διαχείριση, ενώ η εμπορική διαχείριση και υποστήριξη της Animawings θα πραγματοποιείται κυρίως από τον Όμιλο Memento.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε: «H μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία μας με τον tour operator, Christian Tour, ωριμάζει και εξελίσσεται σε μια κοινή εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Πιστεύουμε στις προοπτικές της ρουμάνικης αγοράς αλλά και στις δυνατότητες του εταίρου μας, του Ομίλου Memento. Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά, σταδιακά βήματα με έμφαση όπως πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες μας και το βλέμμα μας πάντα στραμμένο στη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας. Για εμάς, οι στρατηγικές συνεργασίες, μέσα από εδραιωμένες σχέσεις, αποτελούν κομμάτι του DNA μας και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες στη νέα εποχή». 

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής της Animawings και Πρόεδρος του Memento Group κ. Cristian Pandel δήλωσε σχετικά: Η Animawings είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξης και είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι η επέκταση της συνεργασίας μας με την AEGEAN θα φέρει πολλαπλά οφέλη, στην ανάδειξη της εταιρείας μας σε κορυφαίο παίκτη στην τοπική και περιφερειακή αεροπορική αγορά. Η συμμετοχή της AEGEAN θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, προσφέροντας υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλες τις ομάδες και τα τμήματα της Animawings μέσα από τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών και ειδικών της, στις διαδικασίες και τα συστήματα λειτουργίας μιας αεροπορικής εταιρείας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News