Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 22:07
ΔΙΑΣΤΗΜΑ

William Shatner: Μίλησε για την πιο «μεγάλη εμπειρία» ζωής και θανάτου και έκλαψε

William Shatner: Μίλησε για την πιο «μεγάλη εμπειρία» ζωής και θανάτου και έκλαψε

Ο William Shatner «άνοιξε την καρδιά του» στην κάμερα όταν επέστρεψε από τη δεύτερη πτήση της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος Blue Origin. Συναισθηματικά φορτισμένος, μοιράστηκε την εμπειρία του με τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε το Blue Origin το 2000.

«Αυτό που μου προσφέρατε είναι η πιο μεγάλη εμπειρία. Είμαι γεμάτος με τόσο συναισθήματα για αυτό που μόλις συνέβη. Είναι εξαιρετικό», είπε ο Shatner κλαίγοντας. «Ελπίζω να μην συνέλθω ποτέ από αυτό. Ελπίζω να μπορώ να διατηρήσω αυτό που νιώθω τώρα. Δεν θέλω να το χάσω. Είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα και τη ζωή. Δεν έχει να κάνει με τους μικρούς πράσινους άντρες… έχει να κάνει με τnν υπέρβαση, την ταχύτητα, το ξάφνιασμα της ζωής και του θανάτου».

Δήλωσε έκπληκτος από τη λεπτή γραμμή της ατμόσφαιρας της Γης. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αντανάκλασης μετά την πτήση, κάλυψε το πρόσωπό του και σκούπισε τα δάκρυα.

«Κοιτάξτε την ομορφιά αυτού του χρώματος. Και είναι τόσο λεπτό. Και το περνάς σε μια στιγμή », είπε. «Ξαφνικά περνάς από το μπλε και είσαι μαύρος».

Ο Shatner πρόσθεσε: «Κoιτάξτε το μαύρο, τη μαύρη ασχήμια. Και κοιτάς κάτω – υπάρχει το μπλε εκεί κάτω και το μαύρο εκεί πάνω. Υπάρχει Μητέρα Γη και ανακούφιση, και υπάρχει – υπάρχει θάνατος; Δεν γνωρίζω. Είναι αυτός ο θάνατος; Έτσι είναι ο θάνατος; Ηταν τόσο συγκινητική, αυτή η εμπειρία».

«Δεν μπορώ ούτε κάν να εκφραστώ – Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να επικοινωνώ όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο, τη στιγμή που βλέπεις τα πάντα να είναι τόσο ευάλωτα. Αυτός ο αέρας που μας κρατά ζωντανούς είναι πιο λεπτός και από το δέρμα σας. Είναι σαν να σε σκίζει. Είναι απίστευτα λεπτός, όταν σκέφτεστε με όρους του σύμπαντος. Είναι αμελητέος, αυτός ο αέρας. Ο Άρης δεν τον έχει. Είναι τόσο λεπτός».

Ο Μπέζος τον διέκοψε για να σημειώσει πόσο γρήγορα το διαστημόπλοιο ανεβαίνει πάνω από την ατμόσφαιρα. «Και τότε είσαι απλώς σε μαύρο», είπε ο Μπέζος.

«Είσαι στο θάνατο!», απάντησε ο Shatner. «Αυτή είναι η ζωή και αυτός είναι ο θάνατος. Και σε μια στιγμή λες: «Ω, αυτός είναι ο θάνατος!» Αυτό είδα ». «Όλοι στον κόσμο πρέπει να το κάνουν αυτό. Όλοι στον κόσμο πρέπει να το δουν», κατέληξε. 

Ο 90χρονος William Shatner, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Κάπτεν Κερκ στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα. Επιβιβάστηκε στον πύραυλο New Shepard της Blue Origin στις 10:49 το πρωί και μετά εκτινάχθηκε στα 62 μίλια πάνω από τη Γη σε μια 11λεπτη διαστημική πτήση.

Αυτός και οι άλλοι τρεις επιβάτες – ο πρώην μηχανικός της NASA Chris Boshuizen, το στέλεχος της εταιρείας λογισμικού Medidata, Glen de Vries και ο αντιπρόεδρος αποστολών και πτήσεων της Blue Origin, Audrey Powers – βίωσαν αρκετά λεπτά έλλειψης βαρύτητας και είδαν την καμπυλότητα της Γης πριν επιστρέψουν στη Γη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από businessinsider 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News