Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 13:41
BUSINESS & FINANCE

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάζονται αύριο τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

Τα γραφεία θα εγκαινιάσει ο Κ. Μητσοτάκης - Στην πλήρη της εξέλιξη η επένδυση θα δημιουργήσει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάζονται αύριο τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

Τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακευρικής εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στη θεμελίωση του τρίτου Data Center της Lamda Hellix, που φέρει την ονομασία Athens 3. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί ως ψήφο εμπιστοσύνης στη «μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, μ’ ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, μ’ ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις. Μία χώρα η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία». 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News