Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 12:02
BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήρια: «Αγοράστε στην πτώση» λένε Goldman Sachs και JP Morgan

Χρηματιστήρια: «Αγοράστε στην πτώση» λένε Goldman Sachs και JP Morgan

Να εκμεταλλευτούν την πτώση των χρηματιστηρίων για να αγοράσουν μετοχές, συμβουλεύουν τους πελάτες τους οι Goldman Sachs και JP Morgan, παρά τις ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

«Παρά τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, πιστεύουμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχίσει το ράλι, καθώς οι επενδυτές νιώθουν όλο και πιο σίγουροι ότι ο σημερινός ρυθμός του πληθωρισμού είναι μεταβατικός», αναφέρει μελέτη της Goldman Sachs.

Οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό (δηλαδή μία κατάσταση υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης) αρχίζουν να μετριάζονται, εκτιμά η JP Morgan.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι φόβοι ότι η ανάκαμψη από τον κορωνοϊό έχει πιάσει «ταβάνι» έφεραν τον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 κατά 5% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου. Είχε περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς ο δείκτης να σημειώσει πτώση 5%.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της Κίνας, δημιουργούν αμφιβολίες γύρω από το πόσο ακόμα μπορούν να αυξηθούν οι αποτιμήσεις.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η βουτιά θα αποδειχθεί μία καλή αγοραστική ευκαιρία, όπως συνέβη με τις πτώσεις του 5% στο παρελθόν», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman.

«Επιτέλους είχαμε κάποια πτώση έπειτα από 330 ημέρες χωρίς διόρθωση μεγαλύτερη του 5%, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και σας συμβουλεύουμε να αγοράζετε στη βουτιά», γράφει η JP Morgan σε έκθεση προς τους πελάτες της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News