Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 14:08
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί

Αδ. Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί

Αν χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων προϊόντων στην ελληνική αγορά.

«Είμαστε μία κυβέρνηση που είναι από πάνω. Κάνουμε ασταμάτητα ελέγχους. Έχουμε φτιάξει αγορανομική διάταξη που μας επιτρέπει να ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους για να μην πάει να εκμεταλλευτεί κάποιος αυτό το διεθνές κύμα ακρίβειας για να ‘γδάρει’ τους καταναλωτές» είπε.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην εφαρμογή e-Καταναλωτής όπου μπορούν οι πολίτες  να εντοπίζουν από το κινητό τους τα κοντινότερό του κατάστημα που έχει τις χαμηλότερες τιμές και επισήμανε «Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα. Δεν χρειάζεται πανικός». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε προϊόντα είπε πως «η Ελλάδα και στην πρώτη κρίση και τώρα δεν έχει τέτοια φαινόμενα« και πρόσθεσε πως «η αγορά μας λειτουργεί ρολόι».

«Έχω κάνει συσκέψεις με τα σούπερ μάρκετ για την εφοδιαστική αλυσίδα. Γνωρίζω τα αποθέματά τους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καμία ανάγκη πανικού στην Ελλάδα. Η αγορά μας λειτουργεί υποδειγματικά, καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News