Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 10:39
BUSINESS & FINANCE

Να τι έκανε ο κόσμος όταν «έπεσε» το Facebook

Τη Δευτέρα, Facebook, Instagram και WhatsApp «σίγησαν» για έξι ώρες

Να τι έκανε ο κόσμος όταν «έπεσε» το Facebook

Τη Δευτέρα, ο κόσμος πήρε μία μικρή γεύση του πώς θα ήταν η ζωή χωρίς το Facebook. Και όπως φάνηκε, πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν εναγωνίως άλλες κοινωνικές πλατφόρμες για να καλύψουν το κενό.

Ποιοι κέρδισαν, όμως, από το τεχνικό πρόβλημα που ανάγκασε το Facebook, το Instagram και το WhatsApp να «σιγήσουν» για έξι ώρες;

Η χρήση του Snapchat σημείωσε άλμα άνω του 20% καθώς αυτή η εφαρμογή ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος ανάμεσα στους ανταγωνιστές του Facebook, την ώρα που πολλοί από τους 2,7 δισεκατομμύρια συνδρομητές του social network έσπευσαν να βρουν άλλες διεξόδους επικοινωνίας.

Να τι έκανε ο κόσμος όταν «έπεσε» το Facebook-1

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Sensor Tower τα οποία δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν ότι η Snap Inc. κατέγραψε αύξηση 23% στον χρόνο που πέρασαν οι χρήστες στην Android εφαρμογή της τη Δευτέρα, σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα πριν από μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Φράνσις Χόγκεν: Ποια είναι η γυναίκα που μπορεί να καταστρέψει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Telegram, Παβέλ Ντουρόφ, δήλωσε ότι η εφαρμογή του απέκτησε 70 εκατ. νέους χρήστες τη Δευτέρα και σημείωσε νέο ρεκόρ τόσο στους νέους λογαριασμούς όσο και στη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκε στη λίστα του iPhone App Store με τις εφαρμογές που είχαν τα περισσότερα downloads σε 40 αγορές.

Το Telegram, που μοιάζει πολύ στην εμφάνιση αλλά και στη λειτουργία με το WhatsApp, πάντα κερδίζει εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε φορά που η δημοφιλέστερη εφαρμογή μηνυμάτων του κόσμου «πέφτει». Όμως, όταν το WhatsApp –που ανήκει στο Facebook- λειτουργεί και πάλι, πολλοί επιστρέφουν σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Από το μηδέν στο 1 δισεκατομμύριο: Ποια πλατφόρμα social media έφτασε πιο γρήγορα

«Περάσαμε τις τελευταίες 24 ώρες κάνοντας έναν απολογισμό για το πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα συστήματά μας απέναντι σε αυτού του είδους τις αποτυχίες», έγραψε ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, χθες. «Η βαθύτερη ανησυχία μία διακοπή λειτουργίας σαν και αυτή δεν είναι το πόσοι άνθρωποι θα στραφούν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή το πόσα χρήματα χάνουμε, αλλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες μας», τόνισε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News