Business & Finance Παρασκευή 1/10/2021, 21:42
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέστερ: Ισως στα τέλη του 2022 η πρώτη επιτοκιακή αύξηση στις ΗΠΑ

Μέστερ: Ισως στα τέλη του 2022 η πρώτη επιτοκιακή αύξηση στις ΗΠΑ

Την πρώτη αύξηση των επιτοκίων ακόμη και στα τέλη του 2022 βλέπει η πρόεδρος της περιφερειακής κεντρικής τραπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ. 

Η πρόεδρος της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Κλίβελαντ υπογράμμισε ότι οι συνθήκες που θα δικαιολογούσαν μια αύξηση επιτοκίων από πλευράς της Φέντεραλ Ριζέρβ θα μπορούσαν να έχουν διαμορφωθεί ακόμη και ήδη από τα τέλη του 2022.

«Νομίζω ότι θα δούμε πρόοδο στην αγορά εργασίας, αλλά και στη μείωση του πληθωρισμού από τα σημερινά επίπεδα», τόνισε η Μέστερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Σκιώδους Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς. 

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η Μέστερ δήλωσε ότι αναμένει ότι θα αρχίσει να υποχωρεί το επόμενο έτος πάνω από το 2%, όταν θα εξομαλυνθούν τα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς. 

Αυτό πιστεύει ότι θα γίνει το επόμενο έτος και το 2023. «Εάν διαπιστώσεις ότι οι μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες ενισχύονται, αυτό είναι ένδειξη ότι η νομισματική πολιτική είναι υπερβολικά υποστηρικτική, όμως αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Απλώς, όπως προσέθεσε, βλέπει τον πληθωρισμό να έχει αυξητική τάση. 

Μάλιστα, θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες αναθεωρούνται ανοδικά, επειδή ήταν υπερβολικά χαμηλές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News