Business & Finance Παρασκευή 1/10/2021, 16:00
BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Το πετρέλαιο των 100 δολαρίων ίσως φέρει την επόμενη κρίση

«Ίσως να βρισκόμαστε μόλις μία καταιγίδα μακριά από τον επόμενο μακροοικονομικό τυφώνα»

Bank of America: Το πετρέλαιο των 100 δολαρίων ίσως φέρει την επόμενη κρίση

Το πετρέλαιο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 δολάρια και όπως συνέβη τη δεκαετία του 1970 και το 2008, να γίνει ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας που θα φέρει την επόμενη μακροοικονομική κρίση, προειδοποιεί η Bank of America σε σημερινή ανάλυσή της.

Καθώς το μπρεντ έχει ενισχυθεί πάνω από τα 78 δολάρια ανά βαρέλι, στα υψηλά τριών ετών, η ανάκαμψη στον κλάδο των αερομεταφορών καθώς ανοίγουν τα σύνορα των ΗΠΑ αλλά και ο κρύος χειμώνας θα μπορούσαν να εκτινάξουν τις τιμές πάνω από τα 100 δολάρια, προειδοποιεί η BofA.

Διαβάστε επίσης: Νέο ρεκόρ για το φυσικό αέριο – «Χτύπησε» τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα

Με τις τιμές του φυσικού αερίου να έχουν φτάσει ήδη σε επίπεδα που αντιστοιχούν σχεδόν στο πετρέλαιο των 200 δολαρίων ανά βαρέλι και με το ενεργειακό κόστος ως ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ να έχει ήδη αυξηθεί στο 5,6%, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να μετατραπούν σε οικονομική κρίση, τονίζει ο οίκος.

«Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να εκτιναχθούν και να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο γύρο πληθωριστικών πιέσεων σε όλο τον κόσμο. Για να το πούμε διαφορετικά, ίσως να βρισκόμαστε μόλις μία καταιγίδα μακριά από τον επόμενο μακροοικονομικό τυφώνα», σημειώνει η Bank of America.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News