Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 18:49
BUSINESS & FINANCE

Σ. Πέτσας: Πρόσθετη στήριξη 10 εκατ. ευρώ για τα δημοτικά ΚΔΑΠ

Σ. Πέτσας: Πρόσθετη στήριξη 10 εκατ. ευρώ για τα δημοτικά ΚΔΑΠ

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. Λεπτομέρειες σχετικά με την έκτακτη πρόσθετη οικονομική στήριξη θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο ήδη έχει δημιουργηθεί κατάλογος με αναλυτικά τα στοιχεία των αναγκών των Δήμων, έπειτα της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε σε ερώτηση από τη βουλευτή του Σύριζα, Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τον αριθμό των voucher που δόθηκαν σε παιδιά. Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αυτή τη σεζόν (2021-2022) διοχετεύθηκαν 2.000 περισσότερα voucher σε σχέση με πέρυσι, επιπλέον αξίας ύψους 2.660.000 ευρώ. Συνολικά, όμως ο αριθμός των voucher που ελήφθησαν έφτασαν τα 63.084 για ΚΔΑΠ αξίας 83.901.720 ευρώ. Όσον αφορά τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δόθηκαν voucher σε 6.902 παιδιά, τα οποία voucher είχαν αξία 34.510.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση του υπουργού, ικανοποιήθηκαν και όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, όπως και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του Σύριζα, κα Φωτίου είχε αναφέρει πως το 2020 η ΝΔ πάγωσε τα χρήματα για τα ΚΔΑΠ στο επίπεδο που είχε το είχε φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα οι αιτήσεις διπλασιάστηκαν. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντοτε με την κα Φωτίου, 60.000 παιδιά να μείνουν εκτός ΚΔΑΠ. Η ίδια προσέθεσε ότι παράλληλα έκλεισαν 6 δημοτικά ΚΔΑΠ, υπολειτουργούν άλλα 6 στις μισές ώρες, απολύθηκαν 29 εργαζόμενοι εκπαιδευτές και υποαπασχολούνται άλλοι 30 εκπαιδευτές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κατατέθηκε το νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εργασίας για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων θεσπίστηκε μια σειρά διατάξεων που θέτουν το πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης σε όλους τους Φορείς Παιδικής Προστασίας (κλειστές δομές φροντίδας, μονάδες προσχολικής αγωγής, κατασκηνώσεις, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News