Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 17:50
BUSINESS & FINANCE

OTE: Διανέμει 174 εκατ. στους μετόχους – Από το τίμημα για την πώληση της Telekom Romania

Το deal αφορά το 54% των μετοχών της ρουμανικής θυγατρικής

OTE: Διανέμει 174 εκατ. στους μετόχους – Από το τίμημα για την πώληση της Telekom Romania

Την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών που κατείχε στην Telekom Romania ανακοίνωσε ο Όμιλος του ΟΤΕ, ο οποίος έβαλε στα ταμεία του περισσότερα από 295 εκατ. ευρώ. 

Το deal αφορά το 54% των μετοχών της ρουμανικής θυγατρικής, το οποίο μεταβιβάστηκε στην Orange Romania. Ο ΟΤΕ πάντως, παραμένει στην αγορά της Ρουμανίας, μέσω της Telekom Romania Mobile. 

Αποτέλεσμα της παραπάνω συναλλαγής είναι η διανομή περίπου 174 εκατ. ευρώ στους μετόχους, με τη μορφή έκτακτου μερίσματος ή επαναγοράς ιδίων μετοχών. 

Η διανομή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και νέα ενημέρωση. 

«Η πώληση της Telekom Romania Fixed είναι μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής του και την αξία για τους μετόχους» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. 

«Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη θετικών ταμειακών ροών μέσω μιας ανανεωμένης προσέγγισης της αγοράς. Πρόκειται λοιπόν για μια επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» πρόσθεσε, τέλος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ στο α’ εξάμηνο του 2021 εμφάνισε καθαρή κερδοφορία 207,9 εκατ. ευρώ έναντι 195,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 161,4 εκατ. ευρώ του 2019.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News