Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Aegean: Περιθώρια ανόδου 68% βλέπει για τη μετοχή η Euroxx

Είναι καλά τοποθετημένη για τη μετα-πανδημική εποχή

Aegean: Περιθώρια ανόδου 68% βλέπει για τη μετοχή η Euroxx

Στα 8,5 ευρώ, από τα 6,6 ευρώ ανεβάζει η Euroxx Χρηματιστηριακή την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Aegean, προβλέποντας περιθώρια ανόδου 68%. Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση overweight που έχουν εκδώσει για τον τίτλο. 

Η Aegean είναι καλά τοποθετημένη για τη μετα-πανδημική εποχή, σημειώνουν, ενώ επισημαίνουν ότι η εταιρεία αντιμετώπισε καλά την κρίση μέχρι στιγμής, λόγω του ισχυρού ισολογισμού της, της έμπειρης διοίκησης και της αυξημένης ελκυστικότητας της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. 

Όπως επισημαίνει η Euroxx, η ρευστότητα της εταιρείας έχει παραμείνει ιδιαίτερα ισχυρή κατά τη διάρκεια της κρίσης, πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ. 

Πλέον, τα χειρότερα έχουν περάσει, αναφέρει η ανάλυση, αφότου η Aegen πέτυχε οριακά θετικά EBITDA το β΄ τρίμηνο. Η Euroxx εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι το πρώτο κερδοφόρο -σε προ φόρων επίπεδο- από την έναρξη της πανδημίας. 

Για το σύνολο του έτους, περιμένει αύξηση 63% στις πωλήσεις και περιορισμό των ζημιών στα 43 εκατ. ευρώ από 228 εκατ. ευρώ το 2020. Η χρονιά θα κλείσει με ρευστότητα 446 εκατ. ευρώ για την Agean, προβλέπει η Euroxx. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News