Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 17:02
BUSINESS & FINANCE

Μερίδια συμμετοχής στην 3V αποκτούν οι AVAX Development και Dimand

Μερίδια συμμετοχής στην 3V αποκτούν οι AVAX Development και Dimand

Συμφωνία με την Dimand SA πραγματοποίησε η θυγατρική του ομίλου ΑΒΑΞ, AVAX Development για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 55% και 15% αντίστοιχα στην εταιρεία 3V ΑΕ. Οι δύο εταιρείες πρόκειται να αποκτήσουν τα μερίδια στην 3V σε βάθος 12 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της AΒΑΞ. Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης καταβάλλοντας την πρώτη δόση που προβλέπει το πλαίσιο της συμφωνίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία 3V Α.Ε. διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και στην ευρύτερη περιοχή του δημοπρατηθέντος μέσω ΣΔΙΤ Κέντρου Καινοτομίας, οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ.. Επί του ακινήτου θα αναπτυχθεί κατόπιν επανασχεδιασμού ένα συγκρότημα μικτής χρήσης με σκοπό την εκμετάλλευσή του.

O κ. Κωνσταντίνος Χασάπης, Διευθύνων Σύμβουλος της AVAX Development ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την νέα μας επένδυση καθώς και τη συνεργασία μας με τη Dimand. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τις προοπτικές αυτού του μοναδικού ακινήτου».

Ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand δήλωσε: «Η νέα μας αυτή επένδυσή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας τοποθέτησης στο Δήμο Πειραιά, τις προοπτικές ανάπτυξης του οποίου πιστεύουμε και στηρίζουμε, καθώς επίσης και της επίτευξης αμοιβαία επωφελών συνεργασιών με ισχυρούς εταίρους».

Ο κ. Νίκος Δήμτσας, Chief Investment Officer της Dimand προσέθεσε: «Το συνολικό ύψος της επένδυσης στο ακίνητο αναμένεται να ξεπεράσει τα €100 εκατ. στα επόμενα 3 έτη και προσβλέπουμε στη συμμετοχή της EBRD, θεσμικής εταίρου της εταιρείας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News