Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 21:04
BUSINESS & FINANCE

Νίκας: Αύξηση των EBITDA το α’ εξάμηνο

Νίκας: Αύξηση των EBITDA το α’ εξάμηνο

Αύξηση των EBITDA κατά 1.601 χιλιάδες ευρώ και διατήρηση των καθαρών πωλήσεων στις 28.086 χιλιάδες ευρώ ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος εταιρειών ΝΙΚΑΣ, παρουασιάζοντας σταθερά ανοδική πορεία στην αγορά αλλαντικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

Συνεχίζοντας την θετική πορεία του ο Όμιλος αύξησε την κερδοφορία του σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας σταθερό το μερίδιο στην αγορά αλλαντικών.

  • Κατά το Α’ εξάμηνο του 2021 οι συνολικές καθαρές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 28.086 χιλ ευρώ παραμένoντας στα επίπεδα του 2020, ακολουθώντας την τάση της αγοράς αλλαντικών.
  • Τα Μικτά Κέρδη αύξηθηκαν κατά 37,3% εν σχέσει με αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώθηκαν σε 8.134 χιλ ευρώ
  • Το EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατα 1.601 χιλ ευρώ εν σχέσει με αυτό του 2020 και διαμορφώθηκε 2.382 χιλ ευρώ σε σχέση με 781 χιλ ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Τα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 999 χιλ ευρώ και ανήλθαν σε 160 χιλ ευρώ έναντι ζημιών 839 χιλ ευρώ κατά την προηγούμενη περίοδο.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Αγγελική Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Εστιάσαμε στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων μας, επιτυγχάννωντας σημαντική αύξηση όλων των δεικτών κερδοφορίας. Προσδοκούμε οτι η θετική μας πορεία θα συνεχιστεί, εφαρμόζοντας συνεπώς την στρατηγική μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο Σεπτέμβριο η Νίκας κατέβαλε την εισφορά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό χρέους της θυγατρικής της, Βιομηχανίας Αλλαντικών Μακεδονίας, και με μετρητά. Έπειτα από την καταβολή, το χρέος της Βιομηχανίας Αλλαντικών Μακεδονίας προς την Νίκας μειώθηκε κατά 4,9 εκατ. ευρώ στα 1,7 εκατ. ευρω και πλέον η Νίκας θα κατέχει ποσοστό 98,2% της εταιρείας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Νίκας που βρίσκονταν στο χαρτοφυλάκιο της Chipita θα περάσουν στα χέρια της Chipita Foods ΑΕ, έπειτα από τη διάσπαση της εταιρείας, η οποία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News