Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 15:55
BUSINESS & FINANCE

ΕΕΤ: Αρωγή στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

ΕΕΤ: Αρωγή στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Την στήριξή της στους πληγέντες από τις σεισμικές δονήσεις στον νομό Ηρακλείου εκφραζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, διαβεβαιώνοντας πως «οι τράπεζες-μέλη της θα σταθούν αρωγοί, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στις απώλειες που υπέστησαν καταναλωτές και επιχειρήσεις εντός της περιμέτρου, που θα καθορίσει η ελληνική κυβέρνηση».

Όπως σημειώνει η ΕΕΤ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης έχει κατατεθεί από την ΕΕΤ στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ένα πρώτο χρηματικό ποσό, που προορίζεται ειδικά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων στην Κρήτη. Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News