Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 17:40
BUSINESS & FINANCE

BlackRock: Αναβαθμίζει τη Wall Street σε overweight

Πιστεύει ότι η πανδημία αλλάζει τους κανόνες των χρηματιστηρίων και φέρνει μία «νέα επενδυτική τάξη πραγμάτων».

BlackRock: Αναβαθμίζει τη Wall Street σε overweight

Στην αναβάθμιση των αμερικανικών χρηματιστηρίων από «neutral» σε «overweight» προχωρά η BlackRock, καθώς προβλέπει ότι οι μετοχές θα κινηθούν ανοδικά τους επόμενους 6-12 μήνες. 

Η Wall Street έχει ήδη ανακάμψει δυναμικά από τα χαμηλά του Μαρτίου, λόγω των ελπίδων για το εμβόλιο, με αποτέλεσμα κάποιοι στρατηγικοί αναλυτές να ανησυχούν ότι το ράλι έχει υπάρξει υπερβολικό. Όμως, η BlackRock πιστεύει ότι η πανδημία αλλάζει τους κανόνες των χρηματιστηρίων και φέρνει μία «νέα επενδυτική τάξη πραγμάτων», σύμφωνα με το Business Insider. 

Η ανάκαμψη θα επιταχύνει τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι οικονομίες, θα φέρει το μετασχηματισμό των κοινωνιών και θα ξαναγράψει τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις. Οι επενδυτές που θέλουν να βγάλουν κέρδη τον επόμενο χρόνο, θα πρέπει να ενισχύσουν τις θέσεις τους στις μετοχές, τονίζει η BlackRock. 

«Βλέπουμε το σοκ περισσότερο σαν μία μεγάλης έκτασης φυσική καταστροφή, η οποία ακολουθείται από μία γρήγορη οικονομική επανεκκίνηση», εξηγούν οι αναλυτές του οίκου. 

Πάντως, σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η BlackRock διατηρεί «ουδέτερη» στάση απέναντι στη Wall Street, λόγω των υψηλών αποτιμήσεων και του πιο δύσκολου περιβάλλοντος για τα μερίσματα και τα εταιρικά κέρδη. Ο οίκος είναι θετικός για τα εταιρικά ομόλογα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και αρνητικός για τα κρατικά ομόλογα μακροπρόθεσμα. 

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News